Με αποζημίωση έκλεισε μία οικογενειακή τραγωδία

Τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε σε αύλειο χώρο κατοικίας με τον οδηγό να τραυματίζει θανάσιμα τη σύζυγό του σε προσπάθεια οπισθοπορείας είναι τροχαίο ατύχημα και αποζημιώνεται σύμφωνα με δικαστική απόφαση.

Ειδικότερα:

Παράσυρση Πεζής κατά την εκτέλεση οπισθοπορείας για έξοδο από ιδιωτικό αύλειο χώρο

Αποκλειστική υπαιτιότητα του οδηγού ΙΧ Φορτηγού ο οποίος εκτελώντας οπισθοπορεία εξερχόμενος από αύλειο χώρο της οικίας του παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα την σύζυγό του, που αρχικά στεκόταν στο πεζοδρόμιο της οδού (παράβαση άρθρου 13 παρ. 2, 19 παρ. 1 του ΚΟΚ).

Ψυχική Οδύνη

  • Για τον θάνατο 87χρονης, επιμεριζόμενη ανά 20.000 € στην κόρη
  • Ανά 8.000 € σε καθένα από τα τέσσερα εγγόνια
  • Ανά 5.000 € σε καθένα από τα τέσσερα δισέγγονα

Παράσυρση Πεζών εντός Αυλείου Χώρου Οικίας κατά την εκτέλεση ελιγμών στάθμευσης οχήματος.

Αποκλειστική υπαιτιότης οδηγού ΙΧΕ, ο οποίος εκτελώντας οπισθοπορεία προερχόμενος από ανώνυμη δημοτική οδό με σκοπό να εισέλθει εντός του προαύλιου χώρου της οικίας του, απώλεσε τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα να εκτραπεί της πορείας του και αφού προσέκρουσε αρχικώς στην σιδερένια δίφυλλη θύρα εισόδου του περιφραγμένου αυλείου χώρου της οικίας του, στη συνέχεια να εισέλθει εντός αυτού και να παρασύρει τραυματίζοντας τρία άτομα, εκ των οποίων τα δύο θανασίμως.

Το ατύχημα κρίθηκε ότι άρχισε μεν να διαδραματίζεται σε ανώνυμη δημοτική οδό, όταν το όχημα άρχισε να εκτρέπεται της πορείας του, τελειώθηκε όμως στον ιδιωτικό χώρο (πάρκιγκ) του πρώτου εναγομένου, (υπαιτίου οδηγού) όπου αυτός, κατά το προηγούμενο ακαθόριστο – χρονικό διάστημα, κυκλοφορούσε το ζημιογόνο αυτοκίνητό του, κατά την διαδικασία της σταθμεύσεώς του.

Συνεπώς το ατύχημα συνέβη κατά την κυκλοφορία του αυτοκινήτου σε δημόσια οδό ή σε εξομοιούμενη προς αυτήν κυκλοφορία επί γηπέδου προσιτού στο κοινό ή σε αριθμό προσώπων, δικαιουμένων να συχνάζουν σ’ αυτόν (άρθρο 2 παρ. 1 του ν. 489/1976), στην δ΄ έννοια του «γηπέδου» αυτού περιλαμβάνονται και ιδιωτικοί χώροι, στους οποίου επιτρέπεται η κυκλοφορία μετά από άδεια του ιδιοκτήτη του χώρου, όπως π.χ. είναι και τα ιδιωτικά parking. ΑΠ 1529/2007, ΕΣυγκΔ 2007/623


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παιδικές Κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ 2024. Δικαιούχοι, αιτήσεις, ποσό επιδότησης

Αριθμ. 29736 – ΦΕΚ τεύχος Β 2464/25.04.2024Κατάρτιση προγράμματος επιδότησης διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις, έτους …