«Πλυντήριο στην ανομία εμείς δεν θα γίνουμε-Και πάλι αρνήθηκαν συνεδρίαση του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Πάτρας»

Η παράταξή μας, η Συνδικαλιστική Δημοκρατική Ενωτική Συμμαχία - ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ, καταγγέλλει τις παρελκυστικές μεθοδεύσεις του παράνομου και άκυρου «προεδρείου», που με βία και αυτοδικίες έχει «εγκατασταθεί» στο κτίριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, διότι σήμερα - αν και παρόντες στον πρώτο όροφο - αρνήθηκαν να προσέλθουν στην αίθουσα συνεδριάσεων Διοικητικού Συμβουλίου για να συζητηθούν όλα τα κατεπείγοντα και ανεπίδεκτα αναβολής ζητήματα της Συνδικαλιστικής μας Οργάνωσης.

Με νόμιμη πρόσκληση που τους είχαμε αποστείλει 8 μέλη της Προσωρινής Διοίκησης, καλούσαμε εκ νέου την ολομέλεια του Δ.Σ να προσέλθει σήμερα 17 Μαΐου 2018 και ώρα 19.00, στο ΕΚΠ με πολύ συγκεκριμένα θέματα ημερήσιας διάταξης, που θα έδιναν λύση στο αδιέξοδο που έχει οδηγηθεί η Ανώτερη Δευτεροβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση της περιοχής μας, με δική τους ευθύνη!

Η εξέταση του αιτήματος των 79 αντιπροσώπων για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης στις 23 Μαΐου 2018 και η πρόσκληση της Ελεγκτικής Επιτροπής, με σκοπό τον έλεγχο των οικονομικών του Εργατικού Κέντρου, συνιστά ίσως τη μόνη νόμιμη διέξοδο για να οδηγηθεί η οργάνωσή μας σε μια νόμιμη εκλογική διαδικασία, απαλλαγμένη από ακυρότητες και ακυρωσίες που ήδη έχουν προκληθεί από τις αυτοδικίες – δια της κατάληψης των γραφείων μας - αλλά και την παράνομη συγκρότηση του προεδρείου.

Είναι η πολλοστή φορά που υπονομεύουν, με παράνομο, αντιδεοντολογικό και αντικαταστατικό τρόπο, τη δημοκρατική λειτουργία της δευτεροβάθμιας οργάνωσής μας, αφού ούτε στις 7 Μαΐου προσήλθαν στην προγραμματισμένη συνεδρίαση, ούτε σήμερα, καίτοι βρίσκονταν στον ίδιο όροφο με εμάς. Κλεισμένοι σε μια «καμαρούλα» του πρώτου ορόφου και με πρόφαση τάχα την παραλαβή – παράδοση:

  • Της σφραγίδας που ήδη έχουν πλαστογραφήσει,
  • Το βιβλίο πρωτοκόλλου που ήδη έχουν υφαρπάξει από τα γραφεία μας,
  • Τον κωδικό πρόσβασης στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Εργατικού Κέντρου που ήδη υπάρχουν στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή του λεηλατημένου από εκείνους λογιστηρίου,
  • Το μητρώο μελών και το μητρώο αντιπροσώπων που ήδη έχουν υφαρπάξει από το λεηλατημένο γραφείο αρχείου και περιφέρουν σε όλη την πόλη,
  • Το ταμείο και τα βιβλιάρια καταθέσεων που ήδη έχουν στην κατοχή τους από τα λεηλατημένα γραφεία αρχείου και λογιστηρίου, τα οποία περιφέρουν σε όλη την πόλη και τα ΜΜΕ,
  • Τον φάκελο με τις νομιμοποιήσεις προς την Εφορία, το ΙΚΑ και τις τράπεζες, που ήδη υπήρχαν και έχουν υφαρπάξει από τα λεηλατημένα γραφεία αρχείου και λογιστηρίου,
  • Τις οικονομικές εκκρεμότητες μέχρι την (βίαιη και παράνομη) εγκατάσταση της Προσωρινής Διοίκησης, η οποία έλαβε χώρα με αυτοδικίες και «εξώσεις», αρνήθηκαν να εισέλθουν στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ. Είναι τουλάχιστο υποκριτικές και δόλιες οι προφάσεις τους, οι οποίες έχουν ως στόχο το «ξέπλυμα» όλων των μέχρι σήμερα παράνομων και ποινικά διωκόμενων ενεργειών τους.

Εμείς «πλυντήριο» στην ανομία και την συνεχιζόμενη παραβατικότητα που επιδεικνύουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα, δεν πρόκειται να γίνουμε. Ο μόνος δρόμος για να προχωρήσει μπροστά ο φορέας είναι να συνεδριάσει η ολομέλεια και να επικυρώσει το αίτημα των 79 αντιπροσώπων, και άλλων που συμπληρωματικά συνυπογράφουν το αίτημα, για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης στις 23.5.2018.

Μπορεί να «χάσαμε το τρένο» της νόμιμης συγκρότησης της Προσωρινής Διοίκησης σε σώμα, μπορούμε έστω και τώρα να δώσουμε διέξοδο, «αρπάζοντας» την ευκαιρία που μας προσφέρει το κυρίαρχο σώμα των αντιπροσώπων.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Για ακόμα μία φορά, ο κ. Μητσοτάκης επέδειξε τη γνωστή «αλαζονεία του 41%»

"Η αλαζονεία, από την άλλη, δεν μπορεί να κρύψει τη συνειδητοποίηση της διαρκούς φθοράς της …