Ημερίδα παρουσίασης έρευνας από ΙΝΕ ΓΣΕΕ και ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Τα συμπεράσματα μιας πολύ ενδιαφέρουσας έρευνας για τη δια βίου μάθηση που υλοποιήθηκε με τη συνεργασία δύο σημαντικών Ινστιτούτων, του ΙΝΕ ΓΣΕΕ (Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ) & του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ (Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων ΓΣΕΒΕΕ), και με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών κο Θανάση Καραλή θα παρουσιαστούν την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 στις 10:30 π.μ. στη Θεσσαλονίκη (κτήριο CEDEFOP, Ευρώπης 123, Πυλαία).

Η έρευνα η οποία τιτλοφορείται «ΚΙΝΗΤΡΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» απαντά σε σημαντικά ερωτήματα όπως:

  • Γιατί η Ελλάδα βρίσκεται διαχρονικά σε πολύ χαμηλά επίπεδα στον τομέα της συμμετοχής των ατόμων στη διά βίου μάθηση;
  • Είναι αλήθεια ότι κατά τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί σημαντική πτώση η ποιότητα των δράσεων επαγγελματικής κατάρτισης και διά βίου μάθησης;
  • Ισχύει και πως εξηγείται το παράδοξο εύρημα η διά βίου μάθηση να αυξάνει αντί να μειώνει τις ανισότητες;

Η συγκεκριμένη, επαναλαμβανόμενη έρευνα, ξεκίνησε από τα Ινστιτούτα της ΓΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ στην αρχή της οικονομικής κρίσης και συνεχίστηκε έως και σήμερα, συλλέγοντας σημαντικά στοιχεία για τα έτη 2011, 2013, 2015 και 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τα σχετικά υλικά στην ακόλουθη ιστοσελίδα:

https://www.inegsee.gr/imerida-paroysiasis-ereynas-kinitra-kai-empodia-sti-symmetochi-ton-enilikon-sti-dia-vioy-mathisi-stin-ellada/

Το πρόγραμμα

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [267.29 KB]


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αλβανικά ΜΜΕ: Ο Ράνα φέρνει πούλμαν για να γεμίσει το Γαλάτσι

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον 6.000 άτομα στο θέατρο του Γαλατσίου Φιέστα στην Ελλάδα …