Εργατικό Κέντρο Πάτρας: 1η δύναμη η ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ στις εκλογές...δια της απουσίας της

"Οι κάλπες μπορεί να έκλεισαν στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας και τ’ «αποτελέσματα» να εκδόθηκαν, αλλά η παράταξη της ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ αναδείχθηκε τελικά «νικήτρια»...δια της απουσίας της.

Σε μια επίδειξη δύναμης και ως ένδειξη διαμαρτυρίας και έντονης αμφισβήτησης της ακολουθούμενης, από τη Δικαστική Αντιπρόσωπο και την Εφορευτική Επιτροπή, εκλογικής διαδικασίας, η παράταξη Νικολάου - Καραγεωργόπουλου απέσυρε το ψηφοδέλτιο και απαξίωσε πλήρως τις εκλογές «φιάσκο» όπως τις αποκάλεσαν, που διοργάνωσε η ομάδα Σπανού - Αγγελόπουλου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην ψηφίσουν οι μισοί και πλέον αντιπρόσωποι της δύναμης του ΕΚΠ, καταγράφοντας με ομολογουμένως παράδοξο τρόπο την πραγματική δύναμη της συγκεκριμένης παράταξης στους εκλεγμένους αντιπροσώπους των σωματείων του ΕΚΠ.

Να σημειώσουμε ότι στο κλείσιμο της εκλογικής διαδικασίας, η συμμετοχή των αντιπροσώπων των σωματείων μελών κατέγραψε «ιστορικό χαμηλό», με γηραιότερα και τ. συνδικαλιστικά στελέχη της περιοχής να σχολιάζουν ότι «τόσο χαμηλή συμμετοχή αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο δεν είχε καταγράφει ούτε την περίοδο της χούντας».

Τι είχε προηγηθεί;
Από νωρίς το πρωί της Κυριακής μέλη της ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ προσπάθησαν ανεπιτυχώς να πείσουν δικαστική αντιπρόσωπο και εφορευτική επιτροπή να εφαρμόσουν τη δικαστική απόφαση της Προέδρου Πρωτοδικών Πάτρας, σύμφωνα με την οποία διατασσόταν η συμμετοχή του συνόλου των αντιπροσώπων στην εκλογική διαδικασία, απόφαση με την οποία η Εφορευτική Επιτροπή δεν συμμορφώθηκε. Τα μέλη της ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ προσερχόμενα στο χώρο εισέπραξαν άρνηση συμμόρφωσης με την δικαστική απόφαση, ενώ στα ψηφοδέλτια και τους εκλογικούς καταλόγους δεν περιλαμβάνονταν εκπρόσωποι των σωματείων που είχαν δικαιωθεί δικαστικώς. Επιπλέον δεν έλειψαν οι προπηλακισμοί των μελών της ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ από μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής και μέλη του Π.Α.ΜΕ που βρίσκονταν εντός κι εκτός της αιθούσης στην οποία διεξάγονταν οι εκλογές. Τα μέλη της ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ τότε αποφάσισαν να μην προκαλέσουν ένταση με την παραμονή τους στο χώρο και να μεταβούν ομαδικά στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα Πάτρας, στην οδό Ερμού, με σκοπό να υποβάλλουν μήνυση για παραβίαση της δικαστικής απόφασης.

Περίπου 80 άτομα, αντιπρόσωποι και μέλη διοικήσεων πρωτοβάθμιων σωματείων, μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα και ζήτησαν την εφαρμογή της απόφασης του δικαστηρίου. Η μήνυση κατατέθηκε και μετά από 2 ώρες περίπου όλοι οι παραπάνω εκπρόσωποι και υποψήφιοι του ψηφοδελτίου επανήλθαν στο ΕΚΠ, προκειμένου να ζητήσουν την απόσυρση του συνδυασμού τους και να υποβάλλουν ένσταση.

Και πάλι όμως βρέθηκαν αντιμέτωποι με νέα άρνηση δικαστικής αντιπροσώπου και εφορευτικής επιτροπής να παραλάβουν το αίτημα απόσυρσης του ψηφοδελτίου, το περιεχομένου του οποίου συμπεριελάμβανε και τις καταγγελίες - ενστάσεις των υποψηφίων για την μη συμμόρφωση με την προσωρινή διαταγή. Η δικαστική αντιπρόσωπος μάλιστα, απευθυνόμενη προς την Σταυρούλα Νικολάου και τον Δημήτρη Καραγεωργόπουλο, τους είπε ότι διαφωνεί με όσα αναγράφονται στο κείμενο και ότι δεν παραλαμβάνει το αίτημα, με αποτέλεσμα τα ψηφοδέλτια της ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ να είναι διαθέσιμα στους εκλογείς μέχρι το τέλος της διαδικασίας.

Οι κάλπες τελικά άνοιξαν και τ’ αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν είναι τα παρακάτω:

  • 52 ψήφοι ΠΑΜΕ - 11 έδρες
  • 13 ψήφοι (διάσπαση ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ) - 3 έδρες
  • 11 ψήφοι ΣΥΡΙΖΑ - 2 έδρες
  • 7 ψήφοι ΔΑΚΕ - 1 έδρα

Και λείπουν άλλοι 85 ψήφοι αντιπροσώπων της ΣΥΝ.Δ.Ε.ΣΥ, που αντιστοιχούν σε 4.250 συνδικαλισμένους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στην περιοχή μας."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Survivor 2024: «Στην κόψη του ξυραφιού» οι σχέσεις Περπατάρη και Ταλαδιανού

«Για να το είπα, σαν βλάκας θα έκανε», σχολίασε ο Περπατάρης Σε οριακό επίπεδο έχει …