Νέο Εργατικό ατύχημα: Καυστικό υγρό έπεσε σε συμβασιούχο

Ένα σοβαρό ατύχημα σε εργαζόμενο στην υπηρεσία καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης, συνέβη χθες στις 07.30 το πρωί όταν ένα συνεργείο της υπηρεσίας καθαριότητας πραγματοποιούσε αποκομιδή από κάδο ανακυκλώσιμων υλικών στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου.

Τη στιγμή που η πρέσα του απορριμματοφόρου συμπίεζε τα σκουπίδια, εκτοξεύτηκε υγρό στο πρόσωπο και στον θώρακα συμβασιούχου εργαζόμενης, που ήταν μέλους του πληρώματος του απορριμματοφόρου. Η εργαζόμενη αισθάνθηκε κάψιμο και τα σημεία που χτύπησε το υγρό, το οποίο επισημαίνουν ότι πιθανώς να ήταν τοξικό, στην αρχή άσπρισαν και μετά μαύρισαν και προκλήθηκαν εγκαύματα.

Το ασθενοφόρο που κλήθηκε μετέφερε την άτυχη γυναίκα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου παραμένει για νοσηλεία και παρακολούθηση.

Τι απαντά ο δήμος

Όπως αναφέρει στην "Thessnews" ο εντεταλμένος σύμβουλος Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης Λάζαρος Ζαχαριάδης, «το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών χθες το πρωί και ήταν ένα άτυχο συμβάν».

Σύμφωνα με τον ίδιο η 47χρονη με οκτάμηνη σύμβαση, κατά την αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών από μπλε κάδο, ένα μπουκάλι με καυστικό υγρό έσκασε κατά την πίεση του από την πρέσα του απορριμματοφόρου με αποτέλεσμα το υγρό να εκτοξευθεί και να τραυματίσει τη γυναίκα.

«Άμεσα κάτοικοι της περιοχής την κατάβρεξαν με λάστιχα ώστε να εκτονωθεί το κάψιμο. Πάντως η εργαζόμενη φορούσε όλα τα προβλεπόμενα προστατευτικά», αναφέρει ο κ. Ζαχαριάδης, επισημαίνοντας ότι δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί η συσκευασία με το συγκεκριμένο υγρό ώστε να διαπιστωθεί τι ήταν αυτό που τραυμάτισε την εργαζόμενη.

«Αυτό που ανακύπτει σίγουρα είναι ότι πρέπει να αναλογιστούμε το τι πετάμε στους κάδους ανακύκλωσης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Dow Jones: Ξεπέρασε για πρώτη φορά τις 40.000 μονάδες

Η πορεία του Dow Jones από τις 20.000 μονάδες το 2017 στις 40.000 μονάδες σήμερα …