Εκπαιδευτικά προγράμματα για εργαζόμενους

Την εκκίνηση νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ενίσχυση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού του ελληνικού Δημοσίου ανήγγειλε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Η υπουργός ανήγγειλε την έναρξη των νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους δημοσίους υπαλλήλους στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου παραχώρησε από κοινού με τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, Christophe Chantepy, με θέμα τη συνεργασία της Ελληνικής Κυβέρνησης με την Δημοκρατία της Γαλλίας στην ελληνική Δημόσια Διοίκηση.

Κατά την τοποθέτησή της, η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε: «Στο πλαίσιο της ελληνογαλλικής συνεργασίας μέσω της “Expertise France” και με την εποπτεία της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSS) της Κομισιόν, εκκινούμε νέα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού του ελληνικού Δημοσίου. Αυτά έρχονται σε συνέχεια της συμμετοχής δημοσίων λειτουργών σε επιμορφωτικά σεμινάρια της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης της Γαλλίας (ΕΝΑ)».

Και πρόσθεσε: «Στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης είμαστε πεπεισμένοι ότι όλες αυτές οι πρωτοβουλίες αποτελούν δείγματα γραφής και ουσιαστικές κινήσεις στην πανεθνική προσπάθεια για ένα άλλο κράτος. Ένα κράτος που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και θα στέκεται στο πλευρό του πολίτη. Ένα κράτος που το είχαμε διαχρονικά ανάγκη και είμαστε πιο κοντά από ποτέ στο να το έχουμε».

Από την πλευρά του, ο ΑΕ Πρέσβης της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Christophe Chantepy συνεχάρη την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την «πολύ καλή δουλειά» στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων και μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στη βελτίωση του διοικητικού της μηχανισμού. Το ίδιο και η Γαλλία. Όμως, η μεταρρύθμιση σε αυτόν τον τομέα δεν τελειώνει ποτέ γιατί πρέπει συνεχώς να αναπροσαρμόζεται η διοίκηση σύμφωνα με τις νέες απαιτήσεις των πολιτών και τις νέες μεθόδους εργασίας».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση να δώσει άμεσα εξηγήσεις σχετικά με τη διάρρηξη στο υπουργείο Εσωτερικών

"Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει …