Τραγωδία με μητέρα 5 παιδιών...Πεθαίνει από καρκίνο, από...λάθος! (ΦΩΤΟ)

Πριν από δύο μήνες στην κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας στην Ιρλανδία, ήρθε στο φως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας με άμεση επίπτωση στη ζωή εκατοντάδων ασθενών. Για την ακρίβεια αρχικά επρόκειτο για ένα πολύ σοβαρό λάθος, που όμως μετατράπηκε σε σκάνδαλο όταν η αλήθεια δεν αποκαλύφθηκε στους ασθενείς και 17 εξ αυτών πέθαναν.

Μια από τους ασθενείς-θύματα του σκανδάλου, και η οποία σήμερα βρίσκεται στο τελικό στάδιο καρκίνου είναι η 37χρονη Emma Mhic Mhathúna. Το δικός της «λάθος» ήταν μόνο ότι έκανε ότι θα κάναμε όλοι στη θέση της. Το 2013 πήρε στα χέρια τις απαντήσεις των γυναικολογικών εξετάσεων που είχε κάνει, είδε πως όλα ήταν εντάξει και το πίστεψε.

Τον Μάιο του 2018 όμως ανακάλυψε πως όχι μόνο τα αποτελέσματα ήταν λάθος αλλά και πως ο καρκίνος στον τράχηλο της μήτρας που ουδέποτε διαγνώστηκε, είχε κάνει μεταστάσεις στα οστά και πως πλέον ήταν πολύ αργά για να κάνει κάτι και να έχει ελπίδες να επιβιώσει.

«Πεθαίνω ενώ δεν υπάρχει λόγος να πεθάνω. Και τα παιδιά μου θα μείνουν μόνα, χωρίς εμένα, και εγώ θα τα αποχωριστώ» δήλωνε συντετριμμένη η 37χρονη τον περασμένο Μάιο μιλώντας στο ιρλανδικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTÉ.

«Προσπαθούσα να κάνω τα πάντα σωστά, με τον θηλασμό, με το να αφιερώνω όλο μου τον χρόνο στα παιδιά με το να θυσιάσω τη ζωή μου γι αυτά. Δεν το έβλεπα καν σαν θυσία. Κι όμως τώρα θα χάσω τα πάντα. Δεν ξέρω καν εάν το μικρό μου θα με θυμάται».

Η Mhic Mathúna, η οποία μεγαλώνει μόνη τα πέντε της παιδιά, ηλικίας δύο έως 15 ετών, εξήγησε τότε στο RTÉ ότι έπρεπε να καθίσει και να τους ανακοινώσει πως πρόκειται να πεθάνει.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης από Θεσσαλονίκη: Να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Μητσοτάκης για τη στάση του απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών

Επισήμανε ότι "η αναμέτρηση των ευρωεκλογών πρέπει να γίνει το τέλος της αλαζονείας και η …