Καταδικάστηκε και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης για συκοφαντική δυσφήμηση

Η περίπτωση του Παύλου Πολάκη που καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμηση δεν είναι η μοναδική υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο Γιώργος Παπαχρήστος αποκαλύπτει στα "Νέα" και μία ακόμα:

  • Πρόκειται για τον Χριστόφορο Βερναρδάκη, υπουργό Επικρατείας, ο οποίος καλείται να καταβάλει 12.000 ευρώ (συν τα δικαστικά έξοδα) στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο ως αποζημίωση για ηθική βλάβη που του προκάλεσε συκοφαντώντας τον.

Η υπόθεση όπως επισημαίνει το "parapolitika.gr" κρατά από το 2015, όταν την επομένη του δημοψηφίσματος που προκήρυξε ο Τσίπρας έγραψε κείμενο στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, λέγοντας για τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ ότι «αποτελεί όνειδος για τη χώρα ο σφετερισμός της σφραγίδας των συνδικάτων από τη σημερινή ηγετική ομάδα [...] το γεγονός ότι η ΓΣΕΕ, ο Παναγόπουλος, αποδέχονται την απαγόρευση αλλαγής του θεσμικού πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού δεν μπορεί να ερμηνευθεί διαφορετικά παρά μόνο με την εξαγορά [...] να σταματήσει η εκμετάλλευση του εργατικού συνδικαλισμού από το καρτέλ των παρατάξεων που αναπαράγουν τη συνδικαλιστική ελίτ ως 'ομάδα συμφερόντων'.»

Ο Γιάννης Παναγόπουλος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και το Πολυμελές Πρωτοδικείο με την υπ' αριθμόν 1490/2016 απόφασή του καταδίκασε τον υπουργό Βερναρδάκη. Ο υπουργός εφεσίβαλε την απόφαση και το Τριμελές Εφετείο Αθηνών, διατήρησε την απόφαση.
Όπως εξηγεί ο Γιώργος Παπαχρήστος, αυτό που πυροδότησε την έκρηξη Βερναρδάκη ήταν η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ εκείνη την περίοδο με την οποία εξέφραζε σοβαρότατους προβληματισμούς για το δημοψήφισμα.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Επιστολική ψήφος - Κεραμέως: Πώς θα την στείλετε με τρία απλά βήματα

«Δείτε πώς θα στείλετε την ψήφο σας με τρία απλά βήματα» αναφέρει η υπουργός Εσωτερικών …