ΠΑΣΕ-ΟΤΕ: Διεκδικεί δυναμικά συλλογική σύμβαση εργασίας για τους εργαζόμενους της e-value

Εξώδικο στη Διοίκηση με το οποίο ζητά την άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης στην e-value, θυγατρική του ΟΤΕ, απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στον οργανισμό ( ΠΑΣΕ-ΟΤΕ).

θυγατρική του ΟΤΕ απασχολεί 1800 εργαζόμενους με χαμηλούς μισθούς χωρίς εργασιακά δικαιώματα αφού εκεί ρυθμίζονται όλα με διευθυντικό δικαίωμα. Παρά το γεγονός ότι προσφέρουν υπηρεσίες στον ΟΤΕ οικονομικά αμείβονται πολύ χαμηλότερα από τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι μισθοί για ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων βρίσκονται στα 581 ευρώ παρά το γεγονός ότι πρόκειται για πτυχιούχους με υψηλά προσόντα.

Η Διοίκηση του ΟΤΕ η οποία δε φαίνεται διατεθειμένη να υπογράψει σύμβαση απάντησε αρνητικά στο αίτημα της ΠΑΣΕ-ΟΤΕ με το σωματείο να προσφεύγει στον ΟΜΕΔ όπου το θέμα θα εξετασθεί στις 5 Ιουλίου. Οι 1800 εργαζόμενοι δουλεύουν στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση και δεν είναι οι μόνοι που δεν έχουν επιχειρησιακές συμβάσεις και κατ΄επέκταση αξιοπρεπείς αμοιβές και εργασιακά δικαιώματα αφού ανάλογη πρακτική ακολουθείται από τον οργανισμό και για χιλιάδες ακόμη εργαζόμενους που εργάζονται μέσω εταιρίας προσωρινής απασχόλησης.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις: Χωρίς επιπλέον φόρο το 77% - Στα 349 ευρώ η μέση επιστροφή

Για τους 77 στους 100 φορολογούμενους δεν προκύπτει επιπλέον φόρος- Επιπλέον φόρο καλούνται να πληρώσουν …