Στο μικροσκόπιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου μπήκε η σκηνή της δολοφονίας της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, στο Β’ νεκροταφείο Αθηνών και το ενδεχόμενο της παρουσίας τρίτου προσώπου.
Η συζήτηση άνοιξε με αφορμή την κατάθεση της ειδικού της αστυνομίας η οποία υποστήριξε ότι τα δείγματα βιολογικού υλικού στις χαρτοπετσέτες που εντοπίστηκαν στον τόπο της δολοφονίας ανήκουν στον κατηγορούμενο. Ωστόσο, σύμφωνα με την μάρτυρα, τα υπόλοιπα μίγματα του υλικού ποσοτικά και ποιοτικά δεν θεωρούνται αξιοποιήσιμα από τη μάρτυρα.
Αντίθετη άποψη εξέφρασε στην πραγματογνωμοσύνη του ο τεχνικός σύμβουλος που όρισε η οικογένεια, ο οποίος αναφέρει ότι εκτός από το βιολογικό υλικό του 58χρονου κατηγορούμενου προκύπτουν στοιχεία που οδηγούν σε τρίτο πρόσωπο ενδεχομένως άνδρα.
Η διάσταση απόψεων οδήγησε στο αίτημα της πολιτικής αγωγής να ζητήσει την εξέταση του γενετιστή που υπογράφει την επίμαχη έκθεση με το δικαστήριο να επιφυλάσσεται.
Ο ιατροδικαστής που διενήργησε την νεκροψία νεκροτομή της 33χρονης αναφέρθηκε στη σφοδρότητα των χτυπημάτων που δέχτηκε. «Είχε 14 χτυπήματα στην καρδιά και τους πνεύμονες. Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος» ανέφερε.
- Εισαγγελέας: Σας έκανε κάτι εντύπωση;
- Μάρτυρας: Η πολλαπλότητα των κακώσεων που δείχνει μένος.
- Εισαγγελέας: Που δεν δικαιολογείται από αγνώστους μεταξύ τους.
- Μάρτυρας: Τα χτυπήματα δείχνουν ανθρωποκτόνο πρόθεση.
Ο προϊστάμενος της Δώρας στη ΔΟΥ Πειραιά στην κατάθεση του υποστήριξε πως οι περισσότερες υποθέσεις που χειριζόταν η 32χρονη ήταν απλές. «Θεωρώ ότι δεν υπήρχαν απειλές για υποθέσεις που χειριζόταν, θα μου το είχε πει» υποστήριξε και συμπλήρωσε πως προσκόμισε στις ανακριτικές αρχές 240 υποθέσεις για τις οποίες η άτυχη κοπέλα είχε ολοκληρώσει τον έλεγχο και ακόμα 90 που ήταν σε εκκρεμότητα.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 12 Ιουλίου 2018.