8 τα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν στην Ταϊλάνδη! (VIDEO&ΦΩΤΟ)

Νεότερη Ενημέρωση 21.33

Με την επιτυχημένη διάσωση ακόμη τεσσάρων παιδιών ολοκληρώθηκε σήμερα η δύσκολη επιχείρηση απεγκλωβισμού από το πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης.

Η επιχείρηση διάσωσης στο πλημμυρισμένο δίκτυο σπηλαίων στα βόρεια της χώρας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ολοκληρώθηκε και πλέον η προσοχή στρέφεται στην αυριανή ημέρα όπου οι Αρχές ευελπιστούν σε ίδια θετικά αποτελέσματα, κάτι το ποίο σημαίνει τον επιτυχή απεγκλωβισμό των υπολοίπων τεσσάρων παιδιών και του νεαρού προπονητή τους.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 11.00 τοπική ώρα και συμμετείχαν περισσότεροι δύτες από την Κυριακή.και δύο ώρες αργότερα απεγκλωβίστηκε ακόμη ένα από τα παιδιά το οποίο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Μέσα σε διάστημα τριών ωρών οι δύτες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν επιτυχώς ακόμη τρία παιδιά τα οποία μεταφέρθηκαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο

Αρχική Ενημέρωση 07.08

Συνεχίζεται από τις 4 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των παιδιών και του προπονητή από τη σπηλιά στην Ταϊλάνδη, που είχε σταματήσει για περίπου δέκα ώρες, μετά την διάσωση τεσσάρων παιδιών, από την εδώ και 15 ημέρες πλημμυρισμένη σπηλιά.

Τα τέσσερα παιδιά που έχουν διασωθεί νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο.

Ο κυβερνήτης Naronsgak Osatanakorn υπογράμμισε ότι τα παιδιά χρειάστηκε να καταδυθούν για περισσότερα από 1000 μέτρα.

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες των τριών ατόμων ενώ ο προπονητής θα βγει με την τελευταία ομάδα.

Τα δώδεκα παιδιά και ο προπονητής τους στο ποδόσφαιρο, που είναι παγιδεμένοι σ' ένα σπήλαιο στην Ταϊλάνδη,  απομακρύνονται «ένας-ένας» και η λεπτή αυτή επιχείρηση θα διαρκέσει «δύο με τρεις ημέρες», όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα την Κυριακή, η ομάδα που έχει δημιουργηθεί για τη διαχείριση της κρίσης.

Οι διασώστες είχαν καταφέρει να περάσουν έναν σωλήνα πολλών χιλιομέτρων για να διοχετεύσουν οξυγόνο στη σπήλαιο όπου έχει καταφύγει η ομάδα και το επίπεδο του οξυγόνου έχει σταθεροποιηθεί μέσα σ' αυτό.

Όμως οι βροχές που αναμένονται προσεχώς θα μπορούσαν να περιορίσουν το μη πλημμυρισμένο τμήμα του σπηλαίου στο οποίο έχουν καταφύγει τα παιδιά.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στη Σέριφο τη Δευτέρα του Πάσχα ο Νίκος Ανδρουλάκης

Την Τρίτη 7 Μαΐου 2024 στις 11:00 θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Σερίφου, Κωνσταντίνο Ρεβίνθη …