Συγκινημένη η υφήλιος από την διάσωση των 12 παιδιών στην Ταϊλάνδη (VIDEO)

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση διάσωσης των 12 παιδιών και του προπονητή τους από το σπήλαιο Tham Luang της Ταϊλάνδης. Τα αγόρια της ομάδας «Wild Boars» παγιδεύτηκαν εξαιτίας της πλημμύρας στο σπήλαιο, τη στιγμή που έκαναν εκδρομή με τον 25χρονο βοηθό του προπονητή τους Εκαπόλ Τσάνταγουόνγκ.

Το BBC Ταϊλάνδης καταδεικνύει ως υπεύθυνο τον 25χρονο, ο οποίος όμως έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη διατήρηση της καλής ψυχολογίας των παιδιών με διαλογισμό.

Οι λεπτομέρειες για τις ταυτότητες των 12 παιδιών που διασώθηκαν έχουν κυκλοφορήσει τα ταϊλανδικά ΜΜΕ:

  • Chanin Vibulrungruang (Ψευδώνυμο: Τιτάνας), 11 ετών – Ο μικρός της ομάδας

Είναι το νεότερο μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην ηλικία των επτά ετών και στη συνέχεια συμμετείχε στην ομάδα του σχολείου του, πριν πάρει πρόσκληση για να παίξει στους Wild Boars. Ήταν ο τελευταίος που απεγκλωβίστηκε επειδή μπορούσε να διαχειριστεί την παραμονή του στη σπηλιά λόγω άγνοιας κινδύνου. Θεωρήθηκε πως μαζί με τον προπονητή μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα τόσο την παραμονή του στη σπηλιά όσο και τη διαδρομή για τον απεγκλωβισμό.

  • Panumas Sangdee (Ψευδώνυμο: Μιγκ) 13 ετών – Ο μεγαλύτερος βασικός παίκτης

Ο Μιγκ είναι ο μεγαλύτερος από τους βασικούς παίκτες της ομάδας και σύμφωνα με τον προπονητή, Nopparat Kantawong, είναι ευκίνητος στο γήπεδο.

  • Duganpet Promtep (Ψευδώνυμο: Ντομ), 13 ετών – Ο αρχηγός των Wild Boars

Είναι ο αρχηγός των Wild Boars και θα ακολουθήσει επαγγελματικά το ποδόσφαιρο αφού ήδη συμμετέχει σε ομάδες. Εμψυχώνει την ομάδα του και όλοι τον σέβονται για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες. «Οι παίκτες στο γήπεδο τον χρειάζονται επειδή κάποιες φορές ο προπονητής δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα», λέει ο Kantawong.

  • Adul Sam-on, 14 ετών – Το παιδί που μιλούσε με τους διασώστες

Ο 14χρονος γεννήθηκε στην Μιανμάρ και η οικογένεια του μετακόμισε στην Ταϊλάνδη για ένα καλύτερο μέλλον. Μιλά ταϊλανδικά, βιρμανικά, κινέζικα και αγγλικά. Ήταν ο μόνος που μπορούσε να επικοινωνήσει με τους Βρετανούς δύτες όταν τα παιδιά εντοπίστηκαν στη σπηλιά.

  • Somepong Jaiwong (Ψευδώνυμο: Πονγκ), 13 ετών – Ο «χαρούμενος» της ομάδας

Τον χαρακτηρίζουν ως τον χαρούμενο των Wild Boars. Αγαπάει το ποδόσφαιρο και τα αθλήματα και όνειρο του είναι να παίξει στην εθνική ποδοσφαίρου της Ταϊλάνδης.

  • Mongkol Booneiam (Ψευδώνυμο: Μαρκ), 12 ετών – Το «καλό παιδί»

Ο δάσκαλος του τον χαρακτηρίζει ως πολύ καλό παιδί που ξέρει να σέβεται. Ο πατέρας του δήλωσε πως ο Μαρκ είναι πολύ καλό παιδί που του αρέσει να διαβάζει τόσο πολύ, όσο το να παίζει ποδόσφαιρο.

  • Nattawut Takamrong (Ψευδώνυμο: Τερν), 14 ετών – Ήθελε οι γονείς του να παραμείνουν ήρεμοι

Ο 14χρονος όταν βρισκόταν στη σπηλιά παρακαλούσε στο γράμμα που απέστειλε στους γονείς του να μην ανησυχούν καθόλου. Οι γονείς του, του απάντησαν πως δεν ευθύνεται σε τίποτα και πως τον περιμένουν στην είσοδο της σπηλιάς.

  • Peerapat Sompiangjai (Ψευδώνυμο: Νύχτα), 17 ετών – Τα γλυκά των γενεθλίων του κράτησαν την ομάδα ζωντανή

Ο 17χρονος γιόρτασε τα γενέθλια του μέσα στη σπηλιά και οι γονείς του θέλουν να του διοργανώσουν πάρτι τώρα που διασώθηκε. Εικάζεται ότι η ομάδα αποφάσισε να πάει στη σπηλιά στις 23 Ιουνίου με αφορμή τα γενέθλια τους και όλοι είχαν φέρει γλυκά. Αυτές οι προμήθειες βοήθησαν τα παιδιά τις εννέα πρώτες μέρες που βρίσκονταν στη σπηλιά και δεν είχαν εντοπιστεί.

  • Ekarat Wongsukchan (Nickname: Μπιού), 14 ετών – Ανησυχούσε για το μαγαζί της μαμάς του

Ήταν το παιδί που στο γράμμα προς τη μαμά του υποσχέθηκε ότι θα γυρίσει γρήγορα για να τη βοηθήσει στο μαγαζί της.

  • Prajak Sutham (Ψευδώνυμο: Νόουτ), 15 ετών – Ο ήρεμος

Περιγράφεται από την οικογένεια και τους φίλους του ως «ήρεμος και έξυπνος».

  • Pipat Pho (Ψευδώνυμο: Νικ), 15 ετών – Ήθελε μουκάτα

Ήταν το παιδί που ζήτησε από τους γονείς του να του φέρουν μουκάτα για να φάει μόλις βγει από τη σπηλιά

  • Pornchai Kamluang (Ψευδώνυμο: Τι), 16 ετών – Χαρούμενος μέσα στη σπηλιά

Στο γράμμα προς τους γονείς του, τους καλούσε να μην ανησυχούν διότι ήταν πολύ χαρούμενος μέσα στη σπηλιά.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Service στους βιομηχάνους-Εξαήμερη εργασία-Μισθωτοί-σκλάβοι έξι ημερών με εντολή Κυριάκου– Αδωνη

Η κυβέρνηση επιβάλλει υποχρεωτική απασχόληση εφόσον το θελήσει ο εργοδότης Ποιος μισθωτός ενώ έχει προσληφθεί …