Ομόφωνα δεκτό το δικαίωμα άδειας αιμοδοσίας στον Ιδιωτικό τομέα

Το δικαίωμα άδειας αιμοδοσίας και στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, αποτέλεσε την πρόταση – τροπολογία που κατέθεσε στην Βουλή ο Βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς μαζί με τον συνάδελφό του της Β Αθήνας Γιώργο Αμυρά στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τίτλο «Ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις – Αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας – Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων – Επιτροπεία ασυνόδευτων ανηλίκων και άλλες διατάξεις», σχετικά με το δικαίωμα ειδικής άδειας αιμοδοσίας και στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, η οποία έγινε δεκτή από την Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, και ψηφίστηκε ομόφωνα.

Στην τροπολογία που ενσωματώθηκε στο σχέδιο νόμου με το άρθρο 68, προτείνεται η χορήγηση ειδικής άδειας απουσίας μίας (1) ημέρας, και μέχρι δύο (2) φορές ανά έτος, σε όσους εργαζόμενους μετέχουν σε αιμοληψίες, μετά από ενημέρωση και συνεννόηση με τον εργοδότη.

Σκοπός της νομοθετικής παρέμβασης είναι η ενίσχυση του εθελοντικού κινήματος αιμοδοσίας και η παροχή κινήτρων έτσι ώστε περισσότεροι πολίτες να προσφέρουν αίμα για την κάλυψη των υφιστάμενων και μελλοντικών αναγκών (τράπεζα αίματος) στο σύστημα υγείας.

Επιπλέον επιχειρείται και μία κατ’ αναλογία ίδια αντιμετώπιση των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα με εκείνη του δημοσίου τομέα σχετικά με τα ισχύοντα στο θέμα της αιμοδοσίας, καλύπτοντας ταυτόχρονα το κενό πρόβλεψης που υπάρχει στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1

Νέα δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1 Συγκεκριμένα στην εκτίμηση αποτελέσματος, ΝΔ 33,8%, ο …