Στα δικαστήρια με μηνυτή τον Αλέξη Τσίπρα 18 αστυνομικοί-Απαλλάχτηκαν!

 

Την απαλλαγή από κάθε κατηγορία για 18 άνδρες των ΜΑΤ σε βάρος των οποίων είχαν ασκηθεί διώξεις μετά από μηνύσεις που είχε καταθέσει το 2011 και το 2012, για ακραία αστυνομική βία, ο τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, καθώς και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αποφάσισε το Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Οι αναβολές και η εκδίκαση

Η δίκη για την υπόθεση ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017 και τελικά μετά από 14 συνεδριάσεις, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας εξέδωσε την ετυμηγορία του κρίνοντας αθώους και τους 18 κατηγορούμενους αστυνομικούς.

Το χρονικό

Την 1η Ιουλίου 2011, τρία εικοσιτετράωρα μετά τα γενικευμένα επεισόδια που είχαν σημειωθεί έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου με αφορμή την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά των αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στην πλατεία Συντάγματος. Την αναφορά στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας είχε υποβάλει η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, ως πληρεξούσια, τότε, δικηγόρος του σημερινού πρωθυπουργού.

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών ευχαρίστησε δημόσια την ελληνική Δικαιοσύνη «που απέδωσε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», καθώς και τους νομικούς της συμβούλους Βάιο Σκαμπαρδώνη και Βλάση Λιβανίδη για το αποτέλεσμα της δίκης. «Σταθήκαμε δίπλα στους συναδέλφους μας από την αρχή ως το τέλος, την ώρα που εκείνοι που είχαν την επιχειρησιακή ευθύνη τούς γύρισαν την πλάτη», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Αυτός που δυσφημεί τη χώρα, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"Ήταν η δική του Κυβέρνηση, που πρότεινε την αντισυνταγματική ρύθμιση που μόνο στόχο είχε τη …