Κατάργηση της έκπτωσης συνέπειας, εξώδικα, διακοπές ρεύματος από την ΔΕΗ;

Αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος και απολύσεις φέρνει το νέο σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ. Μάλιστα οι καλοπληρωτές φαίνεται πως θα είναι οι χαμένοι της υπόθεσης, καθώς στο στόχαστρο  βρίσκεται η έκπτωση συνέπειας του 15%.

Έτσι οι αυξήσεις θα είναι έμμεσες αφού μέχρι τώρα ένας με λογαριασμό 200 ευρώ που εξοφλούσε εμπρόθεσμα πλήρωνε 170 ευρώ. Αν ισχύσει όμως η πρόταση, θα επιβαρύνεται με το συνολικό ποσό. Παράλληλα με την κατάργηση της έκπτωσης συνέπειας προτείνεται να καταργηθεί και η έκπτωση προπληρωμής του 6%.

Αυξήσεις στους λογαριασμούς και «αποχωρήσεις» προσωπικού στην ΔΕΗ! 5.800 εργαζόμενοι θα βγουν εκτός

Κυνήγι και στους κακοπληρωτές ετοιμάζει όμως η ΔΕΗ, με ρυθμίσεις α λα καρτ, εξώδικα και διακοπές ρεύματος ώστε να εισπραχθεί 1 δις μέχρι το 2022 και να ελαφρυνθεί η τρύπα των 2,8 δις.

Η τελευταία «πράξη» του δράματος θα έρθει σύμφωνα με το "star.gr" και με την αποχώρηση 6000 υπαλλήλων της ΔΕΗ, αν και από την πλευρά του πάντως ο αρμόδιος υπουργός ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα αύξησης του ρεύματος.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία άνοδος 4,48% και ετήσια κέρδη 12,52%

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος υπερέβη τα επίπεδα των 100 …