4,3 δις ευρώ το πρόστιμο "μαμούθ" στην Google από την Κομισιόν

Πρόστιμο-μαμούθ, συνολικού ύψους 4,3 δις ευρώ αναμένεται ότι θα επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Google, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Bloomberg". Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η αρμόδια αρχή της ΕΕ για τον ανταγωνισμό, το πρόστιμο επιβάλλεται καθώς η Google κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί το Android για να περιθωριοποιήσει τους ανταγωνιστές της.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο μία πηγή, ο διευθύνων σύμβουλος της Google Σούνταρ Πιτσάι μίλησε τηλεφωνικά με την Επίτροπο της ΕΕ για τον Ανταγωνισμό Μαργκρέτε Βεστάγκερ για μία συνάντησή τους, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο μία πηγή.

Η έρευνα των ευρωπαϊκών αρχών θεωρείται ως η πιο σημαντική από τις τρεις που έχει πραγματοποιήσει η ΕΕ κατά του τεχνολογικού κολοσού.

Η Βεστάγκερ θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 14.00 (ώρα Ελλάδας), όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου αναμένεται να ανακοινώσει το πρόστιμο – ρεκόρ στη Google. Η Επιτροπή σημείωσε ότι η Βεστάγκερ θα μιλήσει για μία υπόθεση ανταγωνισμού, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης

Πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης. Την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2024 θα καταβληθεί από …