business people and construction engineers on meeting

Πως να ξεκινήσετε την επαγγελματική σας σταδιοδρομία στο εξωτερικό

Αν σκοπεύετε να ξεκινήσετε την επαγγελματική σας σταδιοδρομία, να βρείτε νέα εργασία ή να αναζητήσετε ευκαιρίες επαγγελματικής κατάρτισης σε μια άλλη χώρα του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και/ή στην Ελβετία, παρακαλείσθε να συμβουλευτείτε τις παρακάτω ενότητες και τους σχετικούς συνδέσμους.

Μετάβαση από τη φοιτητική στην επαγγελματική ζωή στο εξωτερικό

Η μετάβαση από τη σχολή στην εργασία μπορεί να είναι μια περίοδος αβεβαιότητας. Πρόκειται να ολοκληρώσετε (ή έχετε ήδη ολοκληρώσει) τις σπουδές σας και επιθυμείτε να ζήσετε και να εργαστείτε σε μία άλλη χώρα του ΕΟΧ; Εάν έχετε γνώσεις ξένων γλωσσών, είστε ευέλικτοι, διαθέτετε αποφασιστικότητα και κίνητρα για να προσαρμοστείτε σε μια νέα εργασία, μια ξένη χώρα και ένα νέο πολιτισμικό περιβάλλον, τότε έχετε το κατάλληλο προφίλ για μια διεθνή καριέρα!

Η μετάβαση από την φοιτητική στην επαγγελματική ζωή μπορεί να αποβεί δύσκολη. Συχνά η φάση της υποβολής αιτήσεων εργασίας είναι μια  χρονοβόρα διαδικασία αλλά και μια εμπειρία γεμάτη προκλήσεις! Για την όσο το δυνατόν ομαλότερη εξέλιξη της μεταβατικής αυτής περιόδου, παρακάτω παρατίθεται λίστα 6 βημάτων με χρήσιμες «υποδείξεις & συμβουλές», την οποία και σας προτρέπουμε να συμβουλευθείτε πριν αποφασίσετε να μετακινηθείτε σε μια άλλη χώρα.

Σταδιοδρομία στον τομέα της έρευνας

Οι ερευνητές μπορούν να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες φοίτησης και εργασίας σε άλλα κράτη μέλη, καθώς και από την Πύλη κινητικότητας των ευρωπαίων ερευνητών. Παράλληλα ένας νέος δικτυακός τόπος είναι πλέον διαθέσιμος, το EURAXESS – Researchers in motion (Ερευνητές εν κινήσει) προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών. Πρόκειται για ένα εργαλείο ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης για τους ερευνητές που επιθυμούν να προάγουν την επαγγελματική και προσωπική τους ανέλιξη μετακινούμενοι σε μια άλλη χώρα. Σκοπός αυτής της δωρεάν, εξατομικευμένης υπηρεσίας είναι η παροχή αναλυτικών, ενημερωμένων πληροφοριών σχετικά με διαθέσιμες θέσεις εργασίας και δυνατότητες χρηματοδότησης για κάθε τομέα σπουδών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Παράλληλα λειτουργεί ως ένα πρώτο σημείο αναφοράς όσον αφορά τα δικαιώματά σας, καθώς και τα δικαιώματα των ιδρυμάτων έρευνας και χρηματοδότησης, ενώ επίσης διαθέτει διάφορους συνδέσμους για την εξυπηρέτησή σας πριν και μετά από την μετακίνησή σας.

Εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαχειρίζεται ένα μεγάλο φάσμα προγραμμάτων, τα οποία παρέχουν δυνατότητες εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης σε ολόκληρη την Ευρώπη, τόσο σε φοιτητές όσο και σε διδάσκοντες. Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στην ενότητα «Μάθηση» της παρούσας πύλης. Συμβουλευτείτε επίσης την ενότητα «Σχετικοί σύνδεσμοι» της παρούσας σελίδας, καθώς και τις σελίδες «Εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση».

ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

POS: Ραγδαία αύξηση των συναλλαγών με κάρτες,

Κατά μέσο όρο ο Έλληνας έκανε το 2023 107 συναλλαγές με την κάρτα του έναντι …