Ανείπωτη τραγωδία! 24 οι νεκροί–Άνω των 156 οι τραυματίες (VIDEO&ΦΩΤΟ)

Η εθνική τραγωδία από τα στα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν τη Δευτέρα σε Κινέτα και Πεντέλη. 24 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί και φόβοι ότι θα αυξηθούν, 102 οι τραυματίες. Οι 11 διασωληνωμένοι, 16 παιδιά με εγκαύματα και τραύματα.

Ειδικότερα, 24 νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός από τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αττική, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι τις επιχειρήσεις έρευνας θα συνδράμει drone του αμερικανικού στρατού, ενώ έκανε αναφορά και στα μέτωπα που συνεχίζουν να κατακαίουν την Αττική.

Ωστόσο, αξιωματικοί της πυροσβεστικής εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ξεπεράσει τους 30.

Ανάμεσα στους νεκρούς, βρίσκονται δύο παιδιά και δύο ηλικιωμένοι.

Ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ μετά τα μεσάνυχτα έκανε λόγο για οκτώ νεκρούς που ανασύρθηκαν από τη θάλασσα.

Διασώθηκαν 689 άνθρωποι από το λιμάνι της Ραφήνας

Σε ασφαλή προορισμό οδηγήθηκαν οι συνολικά 689 άνθρωποι που είχαν εγκλωβιστεί στις ακτές εξαιτίας της φωτιάς στη Ραφήνα. Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς τραυματιών βρισκόταν χθες σε εξέλιξη στο λιμάνι της Ραφήνας.

Με ιδιωτικά σκάφη αλλά και του λιμενικού, μεταφέρονταν άνδρες, γυναίκες και παιδιά, που είχαν εγκλωβιστεί στις παραλίες από την μεγάλη φωτιά που έκαψε τα πάντα στο πέρασμα της.

Μια σοκαριστική - συγκλονιστική μαρτυρία έκανε πριν απο λίγο ζωντανά στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ένας κάτοικος του Νέου Βουτζά. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον τηλεοπτικό σταθμό είπε ότι μπροστά του έχει μια νεκρή 70χρονη γυναίκα.

Δείτε το βίντεο με την μαρτυρία του η οποία ανεβάζει στους τέσσερις τον αριθμό των θυμάτων από την καταστροφική πυρκαγιά.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δωρεάν ξεναγήσεις τον Μάιο 2024

Συνεχίζονται τον Μάιο 2024 οι δωρεάν ξεναγήσεις σε ιστορικά σημεία της Αθήνας, ένας θεσμός για …