Αλληλέγγυοι οι Έλληνες στους πυρόπληκτους-Συγκεντρώνουν βοήθεια

Σημεία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης έχει ανακοινώσει μεταξύ άλλων το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο δήμος Μαραθώνα και η Περιφέρεια Αττικής για τους πληγέντες των πυρκαγιών. Το ΚΕΕΛΠΝΟ συγκεντρώνει γάζες, betadine, fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντιλα, τρόφιμα μακράς συντηρήσεως. Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας καλεί, όλους όσους μπορούν να δώσουν αίμα και παράγωγά του για τους εγκαυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής.

Το σωματείο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ έπειτα από επικοινωνία με τον δήμο Ραφήνας - Πικερμίου, συγκεντρώνει γάζες, betadine, fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντιλα, τρόφιμα μακράς συντηρήσεως (φρυγανιές, μπισκότα κ.α). Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει στο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ (Αγράφων 3-5 Μαρούσι) και για οποιαδήποτε πληροφορία στο τηλέφωνο 6944987730.

Ο δήμος Μαραθώνος ενημερώνει ότι συγκεντρώνονται τρόφιμα, νερά και είδη πρώτης ανάγκης στο δημοτικό κατάστημα της Νέας Μάκρης, επί της Λεωφόρου Μαραθώνος 104.

Για τους πληγέντες της πυρκαγιάς στην Κινέτα, παρέχουν βοήθεια το γραφείο δημάρχου Μεγαρέων, τα ΚΑΠΗ Μεγάρων και Κινέτας.

Οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, εμφιαλωμένο νερό κ.ά.) στα θύματα των πυρκαγιών, μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή 210-4819001 του Κέντρου Logistics της Περιφέρειας Αττικής ή στους οικείους Δήμους.

Η λίστα ειδών πρώτης ανάγκης:

  • Εμφιαλωμένα νερά
  • Χυμούς
  • Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση να είναι άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)
  • Γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ

Σημεία συγκέντρωσης: Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής στην Εσπλανάδα – Πλατεία Νερού δίπλα στο Τάε Κβο Ντο του Φαληρικού – Δεν χρειάζονται άλλα είδη ρουχισμού.

Λάρισα: Συγκέντρωση αγαθών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Αττικής

Σε συγκέντρωση αγαθών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Αττικής καλεί τους πολίτες ο δήμος Λαρισαίων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου, οι πολίτες της Λάρισας μπορούν να συνδράμουν με προϊόντα όπως γάλα εβαπορέ, εμφιαλωμένο νερό, τρόφιμα μακράς διαρκείας, χυμούς, κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κονσέρβες. Τα προϊόντα θα συγκεντρώνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου, Μανωλάκη 9-11, σήμερα Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 24, 25 και 26 Ιουλίου.

Σε Πάτρα και Κρήτη συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης

Κάλεσμα προς τους πολίτες απευθύνει ο δήμος Πατρέων, προκειμένου να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης και βοήθειας, ως ελάχιστη, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, έκφραση αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους της δυτικής και ανατολικής Αττικής.

Τα είδη, όπως εμφιαλωμένο νερό, τρόφιμα, φάρμακα και παιδικά είδη θα συγκεντρώνονται στην τράπεζα τροφίμων του κοινωνικού οργανισμού.

Στο μεταξύ, πολίτες πηγαίνουν στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού στην Πάτρα και αφήνουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους, ενώ φορείς και σύλλογοι έχουν ήδη πάρει πρωτοβουλία για την συγκέντρωση βοήθειας.

 Οροπέδιο Λασιθίου: Συμπαράσταση στους πληγέντες από τον πιο ορεινό δήμο της Κρήτης

Ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου και οι φορείς της περιοχής συμμετέχουν στο εθνικό πένθος και συγκεντρώνουν τρόφιμα και φάρμακα, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση τους στους πυρόπληκτους της Αττικής.

Μεσίστια κυματίζει η σημαία στο Δημαρχείο και τα δημοτικά κτίρια σε ένδειξη πένθους με τον δήμαρχο και το σύνολο των αυτοδιοικητικών αλλά και των κατοίκων να εκφράζουν την οδύνη τους για τα θύματα και να συλλυπούνται τις οικογένειες τους.

Τα θεσμικά όργανα του δήμου, οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών, οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι φορείς, έχουν κινητοποιηθεί από νωρίς σήμερα προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη πρώτης ανάγκης, που θα αποστείλει ο δήμος με όχημα του, στις πληγείσες περιοχές.

Τόπος συλλογής τροφίμων μακράς διάρκειας είναι το Δημαρχείο Οροπεδίου Λασιθίου - Τζερμιάδων καθημερινά από 8:00π.μ, έως 2:00μ.μ. Τα δε είδη που μπορούν να προσφέρουν οι πολίτες του Οροπεδίου αφορούν σε βρεφικό γάλα, κρέμες σε σκόνη, παιδικό γάλα μακράς διάρκειας, βρεφικές/παιδικές πάνες, μωρομάντηλα, ταλκ, συσκευασμένες φρουτόκρεμες, παστέλι, μπάρες δημητριακών, κρουασάν, σταφίδες, γάλα μακράς διάρκειας, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, κονσέρβες, φρυγανιές, ατομικούς χυμούς, μακαρόνια/ρύζι, λάδι, όσπρια.

Επίσης όσοι επιθυμούν και μπορούν καλούνται να προσφέρουν φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης όπως γάζες, fucidin, betadin, κρέμες για εγκαύματα.

Να σημειωθεί, ότι το κύμα αλληλεγγύης επεκτείνεται ώρα με την ώρα στο σύνολο των δήμων της Κρήτης με τους περισσότερους από αυτούς καθώς και πολλούς πολιτιστικούς συλλόγους, να ακυρώνουν μουσικές ή άλλες εκδηλώσεις συμμετέχοντας και με τον τρόπο αυτό στο τριήμερο εθνικό πένθος.

Είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνουν οι κομματικές οργανώσεις της ΝΔ

Με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι κομματικές οργανώσεις της ΝΔ συγκεντρώνουν από το πρωί είδη πρώτης ανάγκης (ρούχα, κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα και φάρμακα) για τις οικογένειες που έχασαν τα σπίτια τους από τις πυρκαγιές στην Αττική.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πειραιώς, η πρώτη διανομή θα γίνει σήμερα το απόγευμα και περιλαμβάνει ένα φορτηγό με νερά, ακόμη ένα με φάρμακα και τρόφιμα και ένα με είδη πρώτης ανάγκης. Η παράδοση θα γίνει από στελέχη του κόμματος στο δημαρχείο της Ραφήνας, το Λύριο Ιδρυμα και την 5η παιδική εξοχή Αγίου Ανδρέα, στην οποία έχουν μεταφερθεί πολλές οικογένειες. Τα φάρμακα θα παραδοθούν στο Κέντρο Υγείας της Ραφήνας.

Επίσης, δώδεκα πιστοποιημένοι δασοπυροσβέστες και ένας χειριστής drone -μέλη της εθελοντικής διασωστικής ομάδας OΦΚΑΘ- είναι ήδη στην περιοχή και θα τεθούν στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας.

Ακόμη, με πρωτοβουλία της ΝΔ, πολυμελής ομάδα γιατρών υπό τον καθηγητή Τάκη Σκανδαλάκη θα συνδράμουν από αύριο εθελοντικά το έργο των γιατρών των δύο κέντρων Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου και Νέας Μάκρης, ενώ ήδη εστάλη επιστολή στα μέλη των οργανώσεων να μετάσχουν σε έκτακτη αιμοδοσία.

Η ΝΔ παρακαλεί τους πολίτες να βοηθήσουν την προσπάθειά της, συγκεντρώνοντας τα εξής είδη πρώτης ανάγκης σε 20 σημεία εντός και εκτός Αττικής: Εμφιαλωμένα νερά, ρύζι, μακαρόνια, τρόφιμα στερεά και υγρά μακράς διάρκειας που δεν χρειάζονται μαγείρεμα, ρούχα, υποδήματα, κλινοσκεπάσματα, φάρμακα (αναλγητικά και παραφαρμακευτικά προϊόντα) και είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας.

Τα 20 σημεία συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης

Κεντρικά Γραφεία ΝΔ: Πειραιώς 62 Μοσχάτο
Κεντρικά Γραφεία ΟΝΝΕΔ (Φειδιππίδου 31 - 5ος όροφος)
7η Δημοτική Κοινότητα: Πανόρμου 59 Αμπελόκηποι
4η Δημοτική Κοινότητα: Αλεξανδρείας 35 & Λένορμαν 8-2
Δημαρχείο Ραφήνας: Αραφηνίδων Αλών Ραφήνα
Γραφεία ΔΗΜ.Τ.Ο. Αγίας Παρασκευής: Γιαβάση & Στρατηγού Τόμπρα 2 Αγία Παρασκευή (2ος όροφος)
Γραφεία ΔΗΜ.Τ.Ο. Περιστερίου: Παναγή Τσαλδάρη 35 Περιστέρι
Γραφεία ΝΟ.Δ.Ε. Βόρειας Αττικής: Παπαδημητρίου Μενίδι
Γραφεία ΔΗΜ.Τ.Ο. Ωρωπού: Νέα Παλάτια Ωρωπός
Γραφεία ΔΗΜ.Τ.Ο. Διονύσου: Τραπεζούντος 46 Άγιος Στέφανος
Γραφεία ΔΗΜ.Τ.Ο. Ελευσίνας: Παγκάλου 33 Ελευσίνα (1ος όροφος)
Γραφεία ΔΗΜ.Τ.Ο. Δάφνης-Υμηττού: Λεωφόρος Βουλιαγμένης 202-204
Λεωφόρος Χατζηκυριακού 15-17 Γραφείο 1 (4ος όροφος) Χατζηκυριάκειο Πειραιάς
Γραφεία ΝΟ.Δ.Ε. Β' Πειραιώς: Αθηνάς 32 & Μαλαγαδρή Κορυδαλλός
Γραφεία Β4 ΝΟ.Δ.Ε. Αθηνών: Πλαπούτα 67 Ηράκλειο Αττικής
Γραφεία ΝΟ.Δ.Ε. Κορίνθου: Εθνικής Αντίστασης 24 Κόρινθος
Γραφεία ΝΟ.Δ.Ε. Ηρακλείου Κρήτης: Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 38 Ηράκλειο Κρήτης
Γραφεία ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας: Κουμουνδούρου 24 Λάρισα (1ος όροφος)
Γραφεία ΝΟ.Δ.Ε. Εύβοιας: Βενιζέλου 47 Χαλκίδα (1ος όροφος)
Ν. Γιαγτζή 3 Πλατεία Κεχαγιά Άμφισσα

Σημείωση: Ανάλογες πρωτοβουλίες είναι σε πλήρη εξέλιξη σε κάθε πόλη και χωριό της Ελλάδας.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

POS: Έρμαια στις διαθέσεις των τεχνικών πολλές επιχειρήσεις - Ανησυχούν για τις προθεσμίες διασύνδεσης

Κάποια από αυτά τα e-mails αυτά έφτασαν και στο skai.gr από επιχειρηματίες που αγωνιούν πλέον …