Στους 82 οι νεκροί των φονικών πυρκαγιών-Κατέληξε τραυματίας-Βρέθηκε απανθρακωμένη

Νεότερη Ενημέρωση 13.28

Μια γυναίκα, βρέθηκε νεκρή από πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής που κάνει έρευνες από σπίτι σε σπίτι, νεκρή μέσα στην οικία της, στην οδό Χρυσανθέμων, στο Μάτι. Ετσι πλέον, ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει στους 81.

Νεότερη Ενημέρωση 11.30

Στους 80 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές καθώς σύμφωνα με την Πυροσβεστική κατέληξε πριν λίγο ένας 84χρονος που νοσηλευόταν στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Αρχική Ενημέρωση 07.10

Σε τριήμερο εθνικό πένθος για τις φονικές πυρκαγιές, βρίσκεται η χώρα. Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής, καθώς τα αποτελέσματα της καταστροφικής πυρκαγιάς, προτού καν οι φλόγες σβήσουν, είναι πρωτοφανή.

Στον σοκαριστικό αριθμό των 79, έχει φτάσει ο απολογισμός των νεκρών από τις πυρκαγιές στην Αττική μετά την τελευταία επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, που άφησαν 76 νεκρούς αν και ο αριθμός θα αυξηθεί ίσως και δραματικά, στους 187 οι τραυματίες από τους οποίους 11 στις ΜΕΘ, ενώ ανάμεσά τους είναι και 23 παιδιά, ευτυχώς εκτός κινδύνου.

Περισσότερες από 2.500 κατοικίες έχουν καταστραφεί σε Μάτι και Ραφήνα και 4.000 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

Το μέγεθος όμως της καταστροφής αλλά και ο τρόπος που μας οδήγησε σε αυτή, δημιουργούν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ήρθαν αντιμέτωπες με πρωτοφανής καιρικές συνθήκες, ισχυρούς ανέμους που άγγιξαν μέχρι και τα 9 μποφόρ, συνεχής αλλαγές στη φορά των ανέμων, υψηλές θερμοκρασίες αλλά και τη ρυμοτομία της περιοχής.

Το κομμάτι του παζλ επιχειρούν να συνθέσουν οι ίδιοι οι πληγέντες συνδυάζοντας τις καιρικές συνθήκες με το επιχειρησιακό σκέλος των προσπαθειών κατάσβεσης.

Η εισαγγελική έρευνα που έχει ήδη διαταχθεί αλλά και τα αρμόδια όργανα της Πυροσβεστικής αναμένεται να δώσουν κάποιες απαντήσεις. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τις φωνές των κατοίκων οι οποίοι κάνουν λόγο για καθυστέρηση και υποβάθμιση της κατάστασης.

Η πιθανή λανθασμένη εκτίμηση της επικινδυνότητας της πυρκαγιάς, η ενδεχόμενη καθυστέρηση στην επέμβαση των πυροσβεστικών μέσων ή η ανάπτυξη περισσότερων δυνάμεων, η μη ύπαρξη ενός πυροσβεστικού «μπλοκ» μέσω οχημάτων και υδροφόρων επί της Λεωφόρου Μαραθώνος, η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αντιπυρική ζώνη ώστε οι φλόγες να μην περάσουν και κατευθυνθούν προς τη θάλασσα, αλλά και το τι συνέβη με την εντολή εκκένωσης της περιοχής είναι ερωτήματα που θα μας απασχολήσουν τις επόμενες ημέρες.

Όπως σημειώνει το "thetoc.gr", σύμφωνα με την Πυροσβεστική το πιο σημαντικό είναι ότι το δύσκολο έργο για τον εντοπισμό των αγνοουμένων δεν έχει τελειώσει, ενώ διεξάγονται πεζές περιπολίες στις περιοχές Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα.

Παράλληλα έχουν καταγραφεί 1.000 σπίτια που έχουν καεί και 300 αυτοκίνητα που έχουν καταστραφεί.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Youth Pass: Πότε θα καταβληθεί και αναλυτικά που θα αξιοποιηθεί

Κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του προγράμματος, έως το τέλος του 2023, περίπου 140.000 νέοι …