Κίνηση ντροπής από υφυπουργό τις ημέρες του Εθνικού Πένθους!

Μόνο αγανάκτηση προκαλεί την στιγμή που η Ελλάδα θρηνεί τους δεκάδες νεκρούς των φονικών πυρκαγιών και εύχεται να βρεθούν οι αγνοούμενοι και να ξεπεράσουν τον κίνδυνο οι τραυματίες, η είδηση πως αυτές τις ώρες του Εθνικού πένθους, επέλεξε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, να περάσει διάταξη για αυξήσεις στις αποδοχές των ανώτερων στελεχών των ΔΕΚΟ, αλλά μπροστά στην κατακραυγή την απέσυρε!

Η διάταξη της τροπολογίας προέβλεπε εξαίρεση από το ανώτατο όριο αποδοχών (4.631 ευρώ) για τους προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους ή εντεταλμένους συμβούλους των δημοσίων επιχειρήσεων και των θυγατρικών τους, των οποίων οι μετοχές έχουν μεταβιβαστεί στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ, που είτε απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους, είτε ο κύκλος εργασιών τους υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Η διάταξη που αποσύρθηκε προέβλεπε ότι οι πρόσθετες αμοιβές, απολαβές και αποζημιώσεις των εν λόγω προσώπων δεν θα υπερέβαιναν το 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του προέδρου του Αρείου Πάγου, δηλαδή δεν θα υπερέβαιναν τα 7.483.10 ευρώ.

Παρόλο που λύνει ζητήματα των ΔΕΚΟ, δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τη διατύπωσή του, θα το αποσύρουμε και θα το επαναφέρουμε σε επόμενη φάση, ενημέρωσε η υφυπουργός τη Βουλή.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φωτιά τώρα στην Κερατέα

Φωτιά τώρα, απόγευμα Δευτέρας 27.5.2024, στην Κερατέα στην περιοχή Δημολάκι του δήμου Λαυρεωτικής   Σύμφωνα …