Μην ανησυχείτε, θα ξεχάσουμε....Ξανά!

Aν έχετε κάνει ότι μπορείτε για να βοηθήσετε, αν έχετε δώσει αίμα, αν έχετε δώσει τρόφιμα ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, συνεχίστε να διαβάζετε. Αν δεν το έχετε κάνει και μπορείτε, παρακαλώ πολύ πρώτα να βοηθήσετε και μετά να διαβάσετε. Η βοήθειά σας μπορεί να αλλάξει κάτι, το διάβασμα αυτού του κειμένου όχι. Γιατί αυτό το κείμενο είναι για όλα αυτά που σε λίγο καιρό θα ξεχάσουμε. Είναι για όλα αυτά που κάθε φορά, αφού οργιστούμε, βρίσουμε, κλάψουμε, τελικά ξεχνάμε. Για να ξαναοργιστούμε, να ξαναβρίσουμε και να ξανακλάψουμε λίγους μήνες ή λίγα χρόνια αργότερα. Επειδή ξεχάσαμε.

Θα ξεχάσουμε την πλήρη ανοργανωσιά των κυβερνητικών, των περιφερειακών και των δημοτικών αρχών. Θα ξεχάσουμε ότι είναι 2018 και ακόμα δεν υπάρχει ή δεν μπορεί να εφαρμοστεί (μικρή διαφορά κάνει) ένα στοιχειωδώς αποτελεσματικό σχέδιο εκκένωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς. Θα ξεχάσουμε ότι υπήρχαν άνθρωποι που δεν έφυγαν από τα σπίτια τους όχι επειδή δεν φοβόντουσαν, αλλά επειδή δεν ήξεραν προς τα πού και πώς να πάνε. Θα ξεχάσουμε ότι κάποιοι που έφυγαν, κάηκαν επειδή πήγαν στο λάθος σημείο. Θα ξεχάσουμε ότι δεν μιλάμε για πυρκαγιά σε κάποιο ακατοίκητο βουνό, αλλά σε κατοικημένη εδώ και δεκαετίες περιοχή.

Θα ξεχάσουμε το τένις ευθυνών που ήδη ξεκίνησαν να παίζουν οι εκπρόσωποι των φορέων του χρυσοπληρωμένου κράτους. Θα ξεχάσουμε ότι η χτεσινή πυρκαγιά που τους έπιασε όλους απροετοίμαστους (όπως ευγενικά χαρακτηρίζουμε τους αδιάφορους σταρχιδιστές) ξεκίνησε την πρώτη μέρα της αντιπυρικής περιόδου με δείκτη επικινδυνότητας 4. Δηλαδή την πρώτη από τις μέρες που όλοι αυτοί οι ανεύθυνοι «υπεύθυνοι» έπρεπε να είναι έτοιμοι για τα χειρότερα. Την πρώτη από τις μέρες που όχι απλώς έπρεπε να υπάρχει σχέδιο, αλλά έπρεπε να είναι βέβαιο και ότι λειτουργεί.

Θα ξεχάσουμε όλα αυτά που ξέραμε ότι πρέπει να γίνουν αλλά ποτέ δεν γίνονται γιατί «έλα, μωρέ τώρα, σιγά μην κάθομαι καλοκαιριάτικα να καθαρίζω τα ξερά χόρτα» ή γιατί «δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, γιa αυτό υπεύθυνος είναι ο ... (βάζετε υπεύθυνο που σας βολεύει)». Θα ξεχάσουμε όλα αυτά για τα οποία φωνάζουμε τώρα που είναι αργά και για τα οποία σφυρίζαμε αδιάφορα τότε που ήταν ακόμα νωρίς.

Θα ξεχάσουμε τα καθάρματα που οδηγούσαν στη ΛΕΑ και εμπόδιζαν τα πυροσβεστικά να κινηθούν, όπως θα ξεχάσουμε και αυτούς που η δουλειά τους είναι να μην αφήνουν κανένα κάθαρμα να κινείται ελεύθερα στη ΛΕΑ. Αυτούς που πρέπει να μας προστατεύουν από τα καθάρματα, αλλά το μόνο που προστατεύουν είναι η θέση και οι δημόσιες σχέσεις τους.

Θα ξεχάσουμε τις ποινές-χάδι που έχουν επιβληθεί σε όλους αυτούς που έχουν καταδικαστεί για εμπρησμό. Θα ξεχάσουμε ότι το να γίνεις αιτία να ξεκινήσει μια φωτιά που θα κάψει φύση, ανθρώπους και περιουσίες δεν τιμωρείται αυστηρά.

Θα ξεχάσουμε εκείνον τον υπουργό που την ώρα που άνθρωποι καίγονταν η προτεραιότητα του ήταν να κατηγορήσει τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ, επειδή η αλήθεια του ρεπορτάζ τους δεν ταίριαζε στα δικά του ψέματα. Θα ξεχάσουμε τους κυβερνητικούς παρατρεχάμενους που έφτασαν να υπαινίσονται ότι υπεύθυνος για τις φωτιές είναι ο ΣΚΑΪ. Θα ξεχάσουμε τα τομάρια που έκαναν πλακίτσα με τους νεκρούς, επειδή ακόμα δεν είχαν ακούσει τον Τζανακόπουλο να τους επιβεβαίωνει και πουλούσαν το παραμύθι των «βοθροκάναλων που σπέρνουν τον πανικό».

ΠΗΓΗ


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τετάρτη-28/2-Μεγάλη απεργία ΑΔΕΔΥ-Λεωφορεία-Τρένα-Μετρό-Αεροπλάνα-Ταξί-Πολλοί κλάδοι εργαζομένων

Απεργία για την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου έχει ανακοινώσει η ΑΔΕΔΥ. Από την Τρίτη και για δύο ημέρες απεργούν και …