Συνέντευξη-πρόκληση για την αποτίμηση της τραγωδίας (VIDEO&ΦΩΤΟ)

Μόνο αγανάκτηση για τους κυβερνώντες προκαλεί η χθεσινοβραδινή σχεδόν δίωρη σε live μετάδοση συνέντευξη για τον απολογισμό και τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς, με Τόσκα και Τζανακόπουλο, να δείχνουν δυσαρέσκεια στα πρόσωπά τους, όταν οι ερωτήσεις που δέχονταν δεν ήταν της αρεσκείας τους, δηλώνοντας περήφανοι για το ανθρώπινο δυναμικό, λες και είπε κανείς το αντίθετο.

Οι Έλληνες είναι περήφανοι για τους πυροσβέστες, αστυνομικούς και λιμενικούς, αλλά όχι για τους κυβερνώντες που υποστήριξαν ότι για όλα έφταιγε ο αέρας και το ακραίο φαινόμενο, επιχειρώντας συνεχώς να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την δική τους ανικανότητα.

Χάθηκαν αθώες ψυχές, παιδιά έχασαν τους γονείς τους και γονείς τα παιδιά τους, επειδή αυτοί που έπρεπε να συντονίσουν δεν ήξεραν τι να κάνουν και δεν είπαν ότι ένα συγγνώμη!

Ούτε ένα συγγνώμη δεν ακούστηκε από τα χείλη των δύο υπουργών, οι οποίοι και επιχείρησαν να μας πείσουν ότι έγιναν όλα όσα μπορούσε να κάνει το σχέδιο αντίδρασης της κυβέρνησης, το οποίο απλά δεν υπήρξε ποτέ!!!!

ΤΟΣΚΑΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας αποκάλυψε στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου ότι έθεσε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν την έκανε δεκτή και υπογράμμισε για τη φωτιά ότι «υπάρχουν όχι απλά ενδείξεις, αλλά στοιχεία σοβαρά που δείχνουν εγκληματική ενέργεια».

«Υπάρχουν στοιχεία σοβαρά που δείχνουν εγκληματική ενέργεια για την έναρξη των πυρκαγιών, δεν ξέρω τη στόχευση. Υπάρχουν όχι απλά ενδείξεις αλλά στοιχεία σοβαρά που δείχνουν εγκληματική ενέργεια. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, στο αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής δεν πρέπει να πούμε τίποτα παραπάνω» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

«Προσπαθώ και για λόγους συνειδησιακούς να βρω τα λάθη, αλλά επιχειρησιακά δεν βρίσκω μεγάλα λάθη. Για λόγους συνειδησιακούς έθεσα την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό, αλλά μου είπε την «ώρα της πάλης συνεχίζουμε και δεν την έκανε δεκτή», ανέφερε ο υπουργός.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

«Από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός είχε δώσει εντολή να διερευνηθούν ταχύτατα και μεθοδικά όλα τα στοιχεία και να μην μείνει τίποτε αναπάντητο», δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ανακοίνωσε ότι κατόπιν της επιβεβαίωσης από μικτά κλιμάκια της Πυροσβεστικής και του Στρατού, των πληροφοριών που συλλέχθηκαν από δορυφόρους αναφορικά με τις εστίες των πυρκαγιών, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να διαβιβαστεί ο φάκελος των σχετικών στοιχείων στις δικαστικές αρχές, καθώς και να διεξαχθεί η εν λόγω συνέντευξη τύπου προκειμένου όλα τα αποδεικτικά στοιχεία να τεθούν σε γνώση του ελληνικού λαού!

Η συνέντευξη ξεκίνησε με φωτογραφίες από τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς δορυφόρους έδωσε στην Πυροσβεστική στοιχεία για την πιθανή έναρξη καθώς και για την εξέλιξη των πυρκαγιών.με τους «υπαίτιους των πυρκαγιών».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Hλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας –Κύπρου: Εγκρίθηκε η τροπολογία

Ψηφίστηκε το ν/σ «Νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» - Εγκρίθηκε η τροπολογία για ηλεκτρική διασύνδεση …