Τρομερό! Να πληρώσουν για πιστοποίηση στους Η/Υ πρέπει οι εργαζόμενοι!

Να πληρώσουν από την τσέπη τους, ώστε να μπορέσουν να λάβουν πιστοποίηση στους Η/Υ, είναι υποχρεωμένοι οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Αττικής, όπως καταγγέλλει στην ακόλουθη ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής!

«Ο πίνακας του ΑΣΕΠ με τους αποκλεισμένους υπαλλήλους για τις θέσεις Γενικών Δ/ντών της Περιφέρειας Αττικής έφερε στην επιφάνεια μια απαράδεκτη κατάσταση.

Την ίδια ώρα, που στην Περιφέρεια Αττικής το σύνολο των υπαλλήλων όλων των κλάδων των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την διοικητική διεκπεραίωση των καθηκόντων τους, την ώρα που έχουν αναπτυχτεί ηλεκτρονικές πλατφόρμες για την ταχύτερη και καλλίτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, φαίνεται πως για τους περισσότερους «δεν αποδεικνύεται η γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Π.Δ. 50/2001»!!!

Είναι παραλογισμός να είμαστε χρήστες Η/Υ και να πρέπει να πληρώσουμε σε ιδιωτική εταιρεία, για να πιστοποιηθεί η γνώση μας!!!

Είναι απαράδεκτο να απαιτείται από τους υπαλλήλους να πληρώσουν από την τσέπη τους γι’ αυτό, ενώ έχουν νόμιμα προσληφθεί, έχουν επιμορφωθεί σχετικά και την γνώση Η/Υ την αποδεικνύουν με την καθημερινή τους εργασία.

Είναι απαράδεκτο η ίδια η Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού της Περιφέρειας να μην το βεβαιώνει αυτό για όλους τους υπαλλήλους του φορέα, ενώ γνωρίζει ότι όλοι εργάζονται μπροστά σε ένα Η/Υ, ότι η χρήση τους είναι καθολική. Ακόμα κι αυτό το ΠΔ 50/2001, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει αποδέχεται ότι γνώση χειρισμού Η/Υ αποδεικνύεται και από την εμπειρία έξι τουλάχιστον μηνών στα σχετικά αντικείμενα!!! πόσο μάλλον για τους υπαλλήλους, που εργάζονται δεκαετίες τώρα με χρήση Η/Υ.

Ζητάμε να πάρετε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Αττικής να «πιστοποιηθούν» άμεσα και δωρεάν για την γνώση τους στο χειρισμό Η/Υ.

Σε διαφορετική περίπτωση βάζετε σε αμφισβήτηση τη λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων της Περιφέρειας και την ανάγκη παροχής αυτής της εργασίας.»


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η ομιλία του Έντι Ράμα στο Γαλάτσι - Τι είπε ο Αλβανός Πρωθυπουργός

Στίχους του γνωστού Αλβανού ποιητή Naim Frasheri αφιέρωσε στον Έλληνα Πρωθυπουργό Μήνυμα στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο …