Ναυαγοσώστες ΕΕΣ: Κάποια πτώματα εξαϋλώθηκαν, άλλα ίσως έφτασαν στην Εύβοια

Μία εβδομάδα μετά την εθνική τραγωδία που άφησε πίσω της εκατόμβη νεκρών, αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, δύτες και αλιείς έχουν ριχτεί στη μάχη για τον εντοπισμό των αγνοουμένων με την ελπίδα να βρεθεί κάποιο σημείο ζωής.

Τις τελευταίες ημέρες το έργο συνδράμει κλιμάκιο ναυαγοσωστών του Ερυθρού Σταυρού από την Πάτρα, που με φουσκωτά σκάφη «χτενίζει» τη Χρυσή Ακτή στο Μάτι έως την περιοχή του Αγίου Ανδρέα.

Όπως ανέφερε στη «Δημοκρατία» ο Ευρυπίδης Κουβεριανός, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί μόνο προσωπικά αντικείμενα, όπως κινητά τηλέφωνα και κλειδιά αυτοκινήτων.

«Υπάρχουν μικρές παραλίες που δεν είναι συνεχόμενες και ενδιάμεσα υπάρχουν βράχια. Οταν μπήκαμε μέσα με τη μάσκα, είδαμε ότι ανάμεσα από τα βράχια σχηματίζονται διάδρομοι, που έχουν βάθος γύρω στα δύο μέτρα. Ανάμεσά τους μπορεί να έχει σκαλώσει κάποιο πτώμα. Θα ψάξουμε όλο το μέρος ώσπου να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει κάποιος που να έχει εγκλωβιστεί ή να είναι πνιγμένος εκεί» λέει και τονίζει ότι εξαιτίας των ανέμων είναι πολύ πιθανό κάποια πτώματα να έχουν «ξεβραστεί» στις ακτές της Εύβοιας. «Οι ντόπιοι ψαράδες, που γνωρίζουν την περιοχή και τα ρεύματα, αυτό μας είπαν» συμπληρώνει ο κ. Κουβεριανός.

Από την πλευρά του ο Νίκος Γιατράς, εθελοντής επί 41 χρόνια στον Ερυθρό Σταυρό και με ενεργή συμμετοχή διασώστη στις μεγαλύτερες καταστροφές της Ελλάδας από το 1977, εκτιμά ότι αρκετοί από τους αγνοουμένους δεν πρόκειται να βρεθούν διότι έγιναν στάχτη...

«Πολλά από τα πτώματα έχουν σίγουρα εξαϋλωθεί. Αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα στη χώρα, φοβάμαι ότι στο άμεσο μέλλον θα θρηνήσουμε ολόκληρη πόλη».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυγενάκης στον ΣΚΑΪ 100,3: Δεν θα κάνουμε πίσω σε αυτούς που παρανομούν

Όσοι τηρούν το νόμο είναι σύμμαχοί μας, όσοι δεν τον τηρεί θα είναι απέναντί μας, …