Εργοδότες βάζουν χάκερ για να κάνουν εικονικές προσλήψεις

ΜΕΧΡΙ και χάκερ… «έξυπνο» εξοπλισμό και ειδικές εφαρμογές επιστράτευσαν καταστήματα τουριστικής περιοχής της χώρας στην προσπάθεια τους να κλέψουν το κράτος και φυσικά τους εργαζομένους που απασχολούν και ζητούν να αμείβονται με όσα ορίζει ο νόμος. Δουλειά του διανοουμένου της πληροφορικής και της τεχνολογίας; Να… «ασφαλίζει» τους περίπου ανασφάλιστους εργαζομένους όταν αντιληφθεί ότι στην περιοχή γίνονται έλεγχοι και να….τους ξεασφαλίζει την επόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας Δημήτρη Καραγεωργόπουλο υπάρχουν εταιρίες οι οποίες αναλαμβάνουν να.. «ασφαλίζουν¨» υπαλλήλους. «Οι υπάλληλοι δηλώνονται τη στιγμή που γίνεται έλεγχος και μόνο για μία ώρα», σχολιάζει.

Το τρικ της εταιρίας;

Σύμφωνα με τον κ. Καραγεωργόπουλο, η εταιρία εύρεσης εργασίας και ενοικίασης προσωπικού προσεγγίζει καταστηματάρχες τουριστικών περιοχών που έχουν ανάγκη από εποχικό προσωπικό και αναλαμβάνει να «προσλάβει» η ίδια τους υπαλλήλους και να…τους νοικιάζει στα καταστήματα ως επιπλέον και έξτρα προσωπικό πολλές φορές χωρίς να είναι δηλωμένοι και ασφαλισμένοι.

Μόνο που οι εργαζόμενοι της συγκεκριμένης περιοχής δεν γνωρίζουν τίποτα. Η ίδια εταιρία συνεργάζεται με πληροφορικάριο και, μόλις γίνει γνωστό ότι πραγματοποιούνται έλεγχοι από τις υπηρεσίες του κράτους, πατά ένα κουμπί στον υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό υπολογιστή που έχει πάντα πάνω του και αυτομάτως ασφαλίζονται όχι ένας ούτε δύο αλλά υπάλληλοι οι οποίοι μάλιστα αυτομάτως κατοχυρώνονται στο σύστημα «Εργάνη».

«Η μαύρη ανασφάλιστη αδήλωτη ή υποδηλωμένη εργασία ζει και βασιλεύει στην Ελλάδα της κρίσης. Το πρόβλημα γιγαντώνεται τους καλοκαιρινούς μήνες με τις καταγγελίες που φτάνουν στα σωματεία της ομοσπονδίας να είναι εκατοντάδες. Εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν δωδεκάωρα ολόκληρα πληρώνονται για τις τέσσερις ώρες και εάν πουν κάτι στον επιχειρηματία τότε απολύονται. Υπάρχουν και εκείνοι που απασχολούν κόσμο υπό δοκιμή για δύο έως τρεις εβδομάδες δίχως να τους πληρώνουν», καταλήγει ο κ. Καραγεωργόπουλος.

Βαγγέλης Στολάκης ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Με άνοδο οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Ο υποδείκτης των μετοχών τεχνολογίας ήταν αυτός με τα μεγαλύτερα κέρδη, σημειώνοντας άλμα 1,2% Άνοδο …