Εστάλη σε τραπεζουπαλλήλους το Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης

Στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία των υπαλλήλων της εστάλη το Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης, από την διοίκηση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, το οποίο οι υπάλληλοι της Τράπεζας θα μελετήσουν από σήμερα Δευτέρα..

Παρά την 48ωρη καθυστέρηση, δεν δίδεται παράταση και οι υπάλληλοι πρέπει να αποφασίσουν μέχρι τις 17 Αυγούστου εάν θα το αποδεχθούν ή όχι. Στόχος είναι, βεβαίως, να αξιοποιηθεί το Σχέδιο από 900 υπαλλήλους.

Πηγές από τη Συνεργατική, τις οποίες επικαλείται στο εν λόγω άρθρο του το "sigmalive.com", λέγουν ότι δεν υπάρχει διαφοροποίηση και προσθέτουν ότι το Σχέδιο είναι εθελοντικό.

Το μέγιστο ποσό χαριστικής αποζημίωσης, δεν υπερβαίνει τις 180 χιλιάδες ευρώ.

Mπαράζ εγκυκλίων από την ΕΤΥΚ

Τρείς συνολικά εγκυκλίους εξέδωσε η ΕΤΥΚ, η οποία δεν είναι σύμφωνη με το Σχέδιο Εθελούσιας αποχώρησης.

Στην τελευταία της ψέγει τη στάση των ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ να αποδεχθούν το Σχέδιο και πυροβολεί τη διοίκηση της Συνεργατικής χαρακτηρίζοντάς την αναξιόπιστη, αφού δεν κατέθεσε το Σχέδιο εγκαίρως ενώπιον των υπαλλήλων.
Όπως αναφέρει: 
  • "Με αδιαφανείς διαδικασίες, οι ίδιοι κύκλοι, που κατ’ επανάληψη απέτυχαν στη σωστή Διοίκηση του Συνεργατισμού και θεοποίησαν το ρουσφέτι (κομματικών και προσωπικών εξυπηρετήσεων) αποφασίζουν ποιοι θα στελεχώσουν το Φορέα. Αύριο, ασφαλώς, θα διερωτόμαστε για τα αποτελέσματα του Φορέα".
  • "Επιτέλους η πολιτεία και το κοινό, που του φόρτωσαν €7 δισ. στην πλάτη, πρέπει έστω και τώρα μέσω της Βουλής να ορθώσουν το ανάστημα τους και να επέμβουν διορθωτικά".
Bράβευση της Ελληνικής Τράπεζας
Η Ελληνική βραβεύθηκε από το περιοδικό Global Finance, το οποίο εδρεύει στη Νέα Υόρκη, ως η καλύτερη ψηφιακή Τράπεζα στην Κύπρο.
Το συγκεκριμένο βραβείο απονέμεται στην Ελληνική για πέμπτη συνεχή φορά.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι:  "Τα βραβεία αποτελούν σημαντική επιτυχία και αναγνώριση για την Ελληνική Τράπεζά, πάντοτε, στο πλαίσιο της ψηφιακής της στρατηγικής και της στροφής προς την τεχνολογική αναβάθμιση".
Θετικά είναι τα νέα και την για RCB
Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's αναβάθμισε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση κινδύνου αντισυμβαλλομένου της σε Ba1 από Ba2.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας αναφέρει ότι:  "Η αξιολόγηση αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης προς εμάς για να συνεχίσουμε τη στρατηγική που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη στην κυπριακή και σ' άλλες ευρωπαϊκές αγορές".


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Hλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας –Κύπρου: Εγκρίθηκε η τροπολογία

Ψηφίστηκε το ν/σ «Νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» - Εγκρίθηκε η τροπολογία για ηλεκτρική διασύνδεση …