Συμπληρωματική προκήρυξη-διαγωνισμού εισαγωγής στη Σχολή Αξιωματικών ΕΛΑΣ

Συμπληρωματική προκήρυξη της αστυνομίας που καθορίζει τον αριθμό αστυνομικών που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, εκδόθηκε με το σύστημα Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικού Λυκείου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ως ακολούθως:

1. Ο αριθμός των αστυνομικών (ανθυπαστυνόμοι, αρχιφύλακες, υπαρχιφύλακες και αστυφύλακες) που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018 – 2019 καθορίζεται σε είκοσι επτά (27).

Από τον αριθμό αυτό:

  • Ποσοστό 10%, ήτοι τρείς (3) θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους με βάση τη βαθμολογία που απέκτησαν κατά την τελευταία συμμετοχή τους στις γραπτές Πανελλαδικές Εξετάσεις του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου ή Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.- ΟΜΑΔΑ Β’) με βάση τη βαθμολογία που απέκτησαν κατά την τελευταία συμμετοχή τους τα προηγούμενα δύο (2) έτη, χωρίς νέα εξέταση.
  • Οι θέσεις που αντιστοιχούν στο 10% του αριθμού εισακτέων κατανέμονται στους 3 υποψηφίους του έτους 2016 σε ποσοστό 40%, ήτοι μία (1) θέση και στους υποψηφίους του έτους 2017 σε ποσοστό 60%, ήτοι δύο (2) θέσεις.

2. Από τον αριθμό των εισαγομένων, που καθορίζεται στην προηγούμενη παράγραφο, ποσοστό 10% προέρχεται από υποψηφίους των ειδικών κατηγοριών του άρθρου 42 του ν. 1481/1984 (Α΄-152), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, «γονείς και τέκνα πολυτέκνων οικογενειών κ.τ.λ.» και ποσοστό 4% προέρχεται από υποψηφίους του ίδιου άρθρου «γονείς και τέκνα τρίτεκνων οικογενειών».

3. Κατά τον καθορισμό του αριθμού που αντιστοιχεί στο ποσοστό της προηγούμενης παραγράφου δεν λαμβάνονται υπόψη τα κλασματικά υπόλοιπα. Ο αριθμός των θέσεων που δεν συμπληρώνεται από υποψηφίους/ες των ειδικών κατηγοριών της παρ. 2 καλύπτεται από τους υποψηφίους/ες επιλαχόντες της γενικής κατηγορίας. Ομοίως, ο αριθμός των θέσεων που δεν καλύπτεται από υποψηφίους της κατηγορίας του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου ή ΕΠΑ.Λ. (ΟΜΑΔΑ Β΄), χωρίς εξετάσεις, καλύπτεται από υποψηφίους της κατηγορίας του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου με εξετάσεις.

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τουρκική Milliyet

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις και θα πρέπει να μιλάνε περισσότερο …