Ο ΕΝΦΙΑ και τα ανέκδοτα του! Έκπτωση 50%! Σε… μηδενικό ποσό! (VIDEO%ΦΩΤΟ)

Πως θα σας ακουγόταν μία έκπτωση της τάξεως του 50% στον ΕΝΦΙΑ που πρέπει να πληρώσετε; Όχι και άσχημη, έτσι; Αρκεί να βρείτε τρόπο να την υπολογίσετε επί… μηδενικού ποσού! Η περίπτωση ενός φορολογούμενου στην Πάτρα, την οποία ανέδειξε ο φοροτεχνικός Δημήτρης Μπόκαρης, είναι από τα ευτράπελα του ΕΝΦΙΑ, τα «ραβασάκια» του οποίου έχουν αναρτηθεί από προχθές το βράδυ στο Taxis.

O συγκεκριμένος φορολογούμενος δεν έχει ακίνητο, οπότε δεν οφείλει ΕΝΦΙΑ, αλλά πάρ΄ αυτά μπορεί να νιώθει τυχερός γιατί δικαιούται έκπτωση 50%!

«Ίδιος με πέρυσι στο 90% των περιπτώσεων ο φόρος»

Οι φορολογούμενοι μπορούν να μπαίνουν στο Ε9 για να δουν το ποσό που πρέπει να πληρώσουν για τον ΕΝΦΙΑ σε 5 δόσεις, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο.

«Όποιος δεν έχει τα χρήματα για πληρώσει τον φόρο ακινήτων, μπορεί να τον πληρώσει σε 12 δόσεις. Μάλιστα, στη ρύθμιση που θα κάνει μπορεί να βάλει μέσα τη δεύτερη και την τρίτη δόση του φόρου εισοδήματος», επισημαίνει στο star.gr ο κ. Μπόκαρης.

Όπως εξηγεί, στην περιοχή των Πατρών, υπάρχουν και περιπτώσεις μείωσης του ΕΝΦΙΑ έως και 100 ευρώ, «ωστόσο στο 90% των περιπτώσεων ο φόρος είναι ίδιος με πέρυσι».

Υπάρχουν, βέβαια, σύμφωνα με τον ίδιο και περιοχές με μικρή αύξηση του φόρου, είτε στην πόλη είστε στα γύρω χωριά, η οποία κυμαίνεται από 20 έως 50 ευρώ.

Τα ανέκδοτα του ΕΝΦΙΑ: Δίνουν έκπτωση 50% σε... μηδενικό ποσό! | Star.gr

Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δένδιας: Η Ελλάδα δεν είναι Λουξεμβούργο, δεν είναι όλοι φίλοι μας, δίπλα δεν μας ρίχνουν γαρύφαλλα

Ο Ν. Δένδιας τόνισε ότι το αμυντικό μας οικοσύστημα προσφέρει στο ΑΕΠ το αμελητέο, όπως …