Δημ.Καραγεωργόπουλος: Απαιτείται "factory reset" στο συλλογικό εργατικό δίκαιο

Με ένα δεικτικό σχόλιό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook ο εκπρόσωπος τύπου της ΓΣΕΕ κ. Δημήτρης Καραγεωργόπουλος αναφέρεται στο “factory reset” που πρέπει να γίνει στο συλλογικό εργατικό δίκαιο, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και σε περιπτώσεις αμοραλιστικής στάσης κάποιων κοινωνικών φορέων, τα ινστιτούτα των οποίων δημοσιοποιούν έρευνες που διαπιστώνουν την σημαντική πτώση των μισθών, δίχως όμως να έχουν βάλει οι ίδιοι οι φορείς την υπογραφή τους σε καμία κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας τα τελευταία 6 χρόνια.

Δείτε παρακάτω το ακριβές σχόλιο του κ. Καραγεωργόπουλου:

«Διάβασα προσφάτως μια πολύ καλή έρευνα ενός ινστιτούτου κοινωνικού φορέα, σύμφωνα με την οποία τριπλασιάστηκαν οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι. Μέχρι εδώ όλα καλά, αλλά...την έρευνα του συγκεκριμένου ινστιτούτου την γνωρίζει ο κοινωνικός φορέας στον οποίο ανήκει αυτό;

Προφανώς και το ερώτημα μου είναι ρητορικό.

Είμαι πεπεισμένος ότι η έρευνα σίγουρα θα βοηθήσει στην εσωτερική «ζύμωση» του συγκεκριμένου κοινωνικού φορέα, ώστε στο τέλος να προσχωρήσει ουσιαστικά στην άποψη ότι ο κατώτατος μισθός θα πρέπει να επανέλθει στα 751€, και βεβαίως ότι το συλλογικό εργατικό δίκαιο θα πρέπει να κάνει «factory reset» στα προ μνημονίων επίπεδα.

Διαφορετικά, στα μάτια του χαμηλόμισθου εργαζομένου που βλέπει το μισθό να πέφτει επειδή εδώ και 6 χρόνια δεν «πέφτουν» πλέον υπογραφές στις κλαδικές συμβάσεις εργασίας, θα μπορούσε να εκληφθεί και ως αμοραλιστική η δημοσιοποίηση τέτοιων ερευνών, των οποίων τα αποτελέσματα δεν αξιοποιούνται ή δεν αντιστοιχούνται (τουλάχιστο όχι σε τέτοιο βαθμό) με τις θέσεις, τη στάση και τη στρατηγική του ίδιου του κοινωνικού φορέα».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΟΠΕΚΑ. Πότε πληρώνονται προνοιακά και διατροφικά επιδόματα Μαιου 2024

Πότε πληρώνονται τα προνοιακά και διατροφικά επιδόματα ΟΠΕΚΑ Μαΐου 2024. Πότε εμφανίζονται διαθέσιμα τα χρήματα …