Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» : Όχι άλλοι νεκροί & τραυματίες στην ΒΙΠΕ Πάτρας

Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» καταδικάζει την φονική επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους, φύλακας εργοστασίου στη Βιομηχανική περιοχή της Πάτρας τα ξημερώματα.

"Ο συνάδελφός μας χτυπήθηκε με σιδερογροθιά όταν αντελήφθη περίεργες κινήσεις των δυο ατόμων που επέβαιναν σε όχημα κι επιχείρησε να τους απομακρύνει, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί χτυπημένος στο νοσοκομείο. Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες περιστατικά διακινδύνευσης της ανθρώπινης ζωής, σε μια Βιομηχανική Περιοχή εγκαταλελειμμένη στο έλεος διαφόρων παραβατικών ομάδων που ενεργούν ανενόχλητες σε αυτή.

Η «ΕΝΩΣΗ» έχει προβεί τον τελευταίο χρόνο σε πλειάδα καταγγελιών προς την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και την Επιθεώρηση Εργασίας, γύρω από τις συνθήκες απασχόλησης εργαζομένων εταιρειών φύλαξης, ζητώντας την εντατικοποίηση των ελέγχων και απαιτώντας την εφαρμογή των νόμων. Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι οι παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας που διέπει την λειτουργία των εταιρειών ασφαλείας είναι δεδομένες και αδιαμφισβήτητες, ελάχιστα είναι τα ευρήματα των ελέγχων των ελεγκτικών και κυρίως των διωκτικών αρχών, ενώ αναντίστοιχες - σε σχέση με την παρατηρούμενη παραβατικότητα- είναι και οι διοικητικές κυρώσεις που επεβλήθησαν.

Επιγραμματικά αναφέρουμε ότι αρκετοί είναι οι συνάδελφοί μας στη ΒΙ.ΠΕ Πάτρας, οι οποίοι βιώνουν καθημερινά τον τρόμο και τις επιθέσεις διαφόρων ομάδων, εργάζονται επί το πλείστον ανασφάλιστοι με εξαντλητικά ωράρια, δεν τους χορηγούνται μέσα προστασίας, δεν τους καταβάλλονται οι νόμιμες αποδοχές, εξαναγκάζονται είτε να υπογράφουν ψευδείς δηλώσεις είτε να επιστρέφουν στα «μαύρα» ταμεία των εταιρειών τα Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και τα Επιδόματα Αδείας.

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Εργασίας και Προστασίας του Πολίτη, να εντατικοποιήσουν τους απαιτούμενους (και ουσιαστικούς) ελέγχους στη ΒΙ.ΠΕ, μέσα από στοχευμένο κοινό προγραμματισμό, καθώς το τελευταίο διάστημα και νεκρούς έχουμε θρηνήσει και τραυματίες συρρέουν στα τοπικά νοσοκομεία.

Επίσης, ελάχιστη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης η μέριμνα φωταγώγησης, σήμανσης, ασφαλτόστρωσης και βελτίωσης της κοινόχρηστης υποδομής μιας περιοχής που θυμίζει περισσότερο «μαχαλά», παρά οργανωμένη βιομηχανική περιοχή δυτικοευρωπαϊκού κράτους."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Θεοχαρόπουλος στον ΣΚΑΪ: Είμαστε στη διάθεση του κόμματος, αλλά το κόμμα δεν είναι ενός ανθρώπου αρχή

Τι είπε για την αποπομπή του από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος …