Και νέες αλλαγές στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Αλλαγές για τους δικαιούχους που λαμβάνουν ή θέλουν να αιτηθούν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης – ΚΕΑ και μεταξύ άλλων έχουν την υποχρέωση να εκδώσουν κάρτα ανεργίας, έχει νομοθετήσει το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, από 01/08/2018 οι νέες αιτήσεις ΚΕΑ που εγκρίνονται ή τροποποιούνται, εάν είχε δηλωθεί η ένδειξη στο εργασιακό status ως “Άνεργος/η» , τότε θα ισχύουν αυτές οι τρεις περιπτώσεις:

  • Εάν μέσα στο χρονικό περιθώριο (δηλαδή μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από τον μήνα έγκρισης), ο δικαιούχος ή ο υποψήφιος δικαιούχος ΚΕΑ (και τα άνεργα μέλη του νοικοκυριού) κατέχουν κάρτα ανεργίας, τότε δεν χρειάζεται καμία ενέργεια από τον δικαιούχο προκειμένου να επισκεφθούν τα Κέντρα Κοινότητας, διότι αυτόματα ο ΟΑΕΔ θα ενημερώσει το σύστημα του ΚΕΑ.
  • Εάν δεν κατέχει ο δικαιούχος ή ο υποψήφιος δικαιούχος ΚΕΑ (και τα άνεργα μέλη του νοικοκυριού) την κάρτα ανεργίας, τότε η αίτηση ανακαλείται αυτομάτως (διακόπτεται αυτομάτως το επίδομα ΚΕΑ). Τότε σε αυτήν την περίπτωση το νοικοκυριό έχει δικαίωμα επανυποβολής αίτησης από τον επόμενο μήνα από αυτόν κατά τον οποίο εκπληρώθηκε η υποχρέωση από το σύνολο (όλων) των υπόχρεων για εγγραφή όσων μετέχουν στην αίτηση.
  • Εάν ο δικαιούχος ή ο υποψήφιος δικαιούχος ΚΕΑ (και τα άνεργα μέλη του νοικοκυριού) ενώ δηλώνουν άνεργοι στην αίτηση για το ΚΕΑ, αλλά δεν είναι δυνατή η εγγραφή τους λόγω των προϋποθέσεων που θέτει ο ΟΑΕΔ, τότε θα πρέπει να επισκεφθούν τα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ προκειμένου να τους δοθεί βεβαίωση η οποία θα αναγράφει το λόγο απόρριψης εγγραφής στο μητρώο ανέργων.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης: Κουτοπονηριές που υποτιμούν τον πολίτη όσα λέει η κυβέρνηση για την ακρίβεια

"Να γνωρίζει λοιπόν ο ελληνικός λαός ότι την επόμενη φορά που θα αναφέρει ο πρωθυπουργός …