Άλλες δύο κλαδικές συμβάσεις...επεκτάθηκαν

Ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε από το ανώτατο συμβούλιο εργασίας, η επέκταση ακόμη 2 κλαδικών συμβάσεων, οι οποίες και αφορούν στον τουρισμό, των νομών Χανιών και Λασιθίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμβάσεις αφορύν 20.000 εργαζόμενους.Το ΑΣΕ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την διαδικασία διασταύρωσης στοιχείων που απαιτείται για να επεκταθεί η κλαδική σύμβαση του κλάδου των ξενοδοχουπαλλήλων πανελλαδικά.

Η σύμβαση αυτή θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση, στις 17 Σεπτεμβρίου. Τότε θα συζητηθεί και η σύμβαση του κλάδου των μεταλλείων και όποια άλλη μπορεί να προκύψει ως τότε.

Να θυμίσουμε ότι από την περασμένη Δευτέρα με υπουργική απόφαση της Εφης Αχτσιόγλου επεκτάθηκαν οι τέσσερις πρώτες κλαδικές συμβάσεις.

Πρόκειται για τον κλάδο των τραπεζών, τον κλάδο των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, διοικητικών και άλλων υπηρεσιών.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νόμος 5108/2024 Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας των δικαστηρίων

Νόμος 5108/2024 – ΦΕΚ Τεύχος Α 65/02.05.2024Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων …