Οι μαύρες λίστες εργαζομένων σε κρυφά γκρουπ στο Facebook από εργοδότες

"Ότι εργοδότες της περιοχής του έφτιαξαν έναν κλειστό λογαριασμό σε social media με τίτλο «Κυνηγημένοι» όπου αναφέρουν ονόματα εργαζομένων που τους έχουν κάνει καταγγελία προκειμένου να προειδοποιήσουν τους υπόλοιπους για να μην τους προσλάβουν", αποκάλυψε  ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας Δημήτρης Ταχματζίδης, προσθέτοντας:

«Αναλογιστείτε ότι για τους περίπου 17.000 που αποτελούν το εργατικό δυναμικό του νομού Ημαθίας, αντιστοιχούν μόλις δύο επιθεωρητές εργασίας οι οποίοι φυσικά δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε όλες τις ανάγκες».

Για συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού και στην Πτολεμαΐδα μίλησε και ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Τάσος Τσιφλίδης. «Ο λιγνίτης σιγά- σιγά σβήνει, κάποτε έβγαινε το 70% της ενέργειας στην περιοχή μου οπότε υπήρχαν περίπου 10.000 θέσεις εργασίας, σήμερα το μόνιμο προσωπικό είναι γύρω στις 2.000 και προβλέπεται να μειωθεί, όπως και στον ιδιωτικό τομέα που δούλευε στην εξόρυξη του λιγνίτη. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι πριν από 4-5 χρόνια είχαμε 2.500 ιδιωτικά φορτηγά και σήμερα έχουμε 500».

Μία διαφορετική διάσταση έδωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας Κώστας Ποδάρας, λέγοντας ότι ναι μεν υπάρχουν υψηλά ποσοστά ανεργίας, αλλά οι ντόπιοι αρνούνται να δουλέψουν σε εποχιακές θέσεις. «Υπάρχουν εποχιακές δουλειές για εργάτες γης και για τα συσκευαστήρια αλλά οι ντόπιοι δεν τις προτιμούν με αποτέλεσμα να προσλαμβάνονται ξένοι. Συγκεκριμένα, στον Δήμο Νέστου υπάρχουν 2.000 εποχιακές θέσεις και στον Δήμο Παγγαίου 1.500». Σύμφωνα με τον κ. Ποδάρα, η επίσημη ανεργία φτάνει στο 22%, αλλά δεν λαμβάνονται υπόψη η υποαπασχόληση και η «μαύρη» εργασία που εκτοξεύουν, όπως είπε, το ποσοστό αυτό στο 35%.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο - Ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη

Ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια, σε αυτούς που θωράκισαν την άμυνα …