Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και για την ΠΟΠ-ΟΤΑ


Υπεγράφη η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα μέλη, εργαζομένους της ΠΟΠ-ΟΤΑ, μεταξύ του Προεδρείου της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον κ. Μάρκο Δαρδαμάνη και εκπροσώπους των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΠ-ΟΤΑ:

«Όπως σας έχουμε ενημερώσει η Ομοσπονδία μας εδώ και δύο μήνες δεν δεχόταν να υπογράψει την ΣΣΕ διότι δεν συμφωνούσε με το παράρτημα ΙΙΙ που αφορά τους Μουσικούς παρότι προστέθηκε αργότερα η αναφορά στο αρ.103 του ν. 4483/2017.

Συνεχίζουμε να διαφωνούμε όμως ήταν επιτακτική ανάγκη να καλύψουμε τους υπόλοιπους συναδέλφους ως προς τα ωράρια της παροχές κ.λ.π.

Ο λόγος της αντίδρασής μας είναι ότι προστέθηκαν όροι που ποτέ δεν διαπραγματευτήκαμε, ούτε συζητήθηκαν, ούτε και συμφωνήθηκαν, παρ’ όλα αυτά υπεγράφησαν από άλλους κυρίως με ευθύνη των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Εσωτερικών και του Γ.Λ.Κ.

Υπογράψαμε τελικά την ΣΣΕ, όμως τα μέρη της ΣΣΕ στα οποία εξακολουθούμε να ΜΗΝ συμφωνούμε θα αποτελέσουν σημείο διαρκούς διαπραγμάτευσης όπως συμφωνήθηκε με το Υπουργείο με στόχο την επίλυσή τους με άλλους τρόπους.

Στην ΣΣΕ που υπογράψαμε προστέθηκε η Ειδική ΣΣΕ του έτους 2017.

Επίσης επεκτείνεται η μείωση του ωραρίου από 40 σε 32 ώρες εβδομαδιαία, σε χειριστές κομπρεσέρ, χειριστές γεωργικών ελκυστήρων, στους απασχολούμενους με την περισυλλογή ζώων, μάγειροι, επόπτες αποχέτευσης και στους ψεκαστές απολυμαντές χώρων.

Στους παραπάνω εργαζόμενους μετά την συμπλήρωση τριών ετών απασχόλησης χορηγούνται 3 ημέρες επιπλέον κανονική Άδεια,

οι γονικές Άδειες γίνονται 4 καθώς και οι ΙΔΟΧ (συμβασιούχοι) θα μπορούν να παίρνουν Άδεια ασθένειας όπως και οι μόνιμοι εργαζόμενοι».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Όλες οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ, υπουργείο εργασίας έως 08-10-2021

Όλες οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ, υπουργείο εργασίας έως 08-10-2021 Πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ, υπουργείο …