Σε Νομική Υπηρεσία θέση Ειδικότητας

Η Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου (ΓΓΣ) επικουρεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Συμβούλιο της ΕΕ και τα προπαρασκευαστικά όργανά τους σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων τους. Παρέχει συμβουλές και υποστήριξη στα μέλη και τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Συμβουλίου σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων τους, μεταξύ άλλων νομικές και πολιτικές συμβουλές και υποστήριξη για τον συντονισμό με τα άλλα θεσμικά όργανα, την επεξεργασία συμβιβασμών, την κατάρτιση σχεδίων κειμένων καθώς και όλες τις πρακτικές λεπτομέρειες που είναι αναγκαίες για την καλή προετοιμασία και λειτουργία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Συμβουλίου.

Η Νομική Υπηρεσία είναι ο νομικός σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Συμβουλίου και επικουρεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το Συμβούλιο και τα προπαρασκευαστικά όργανά του, την προεδρία και τη ΓΓΣ, προκειμένου να διασφαλίζονται η νομιμότητα και η ποιότητα της σύνταξης των πράξεων. Σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες του Συμβουλίου, συμβάλλει στην εξεύρεση νομικά ορθών και πολιτικά αποδεκτών λύσεων, ακολουθώντας δημιουργική προσέγγιση όταν χρειάζεται. Για το σκοπό αυτό, παρέχει γνωμοδοτήσεις με πλήρη αμεροληψία, προφορικώς ή γραπτώς, κατόπιν αιτήματος του Συμβουλίου ή με δική της πρωτοβουλία, για οποιοδήποτε ζήτημα νομικής φύσεως. Η Νομική Υπηρεσία εκπροσωπεί επίσης το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Συμβούλιο στις διαδικασίες ενώπιον των δικαστηρίων της Ένωσης.

Η Νομική Υπηρεσία έχει ως πάγιο στόχο να παρέχει εγκαίρως συμβολές διακρινόμενες από απαρέγκλιτη τήρηση του δικαίου, αντικειμενικότητα και σαφήνεια.

Η Νομική Υπηρεσία αποτελείται από έξι θεματικές διευθύνσεις που καλύπτουν όλους τους τομείς δραστηριότητας της Ένωσης και μια διεύθυνση που είναι υπεύθυνη για την ποιότητα της νομοθεσίας. Η Ποιότητα της Νομοθεσίας είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο της ποιότητας της διατύπωσης των νομικών πράξεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Συμβουλίου, καθώς και για την εξασφάλιση γλωσσικής συνέπειας μεταξύ των νομικών κειμένων που δημοσιεύονται σε όλες τις επίσημες γλώσσες της Ένωσης. Πρόκειται για μια πολύγλωσση Διεύθυνση περίπου 200 ατόμων (γλωσσομαθείς νομικοί, βοηθοί των γλωσσομαθών νομικών, συντονισμός και ομάδα Επίσημης Εφημερίδας, ομάδα «Διορθωτικών» και ομάδα διαχείρισης).

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η μελλοντική αναδιοργάνωση της Γραμματείας θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλλαγές στα καθήκοντα των θέσεων για τις οποίες κάνουν αίτηση.

Τι αναζητούμε

Η Νομική Υπηρεσία του Συμβουλίου επιθυμεί να προσλάβει έναν διευθυντή/μια διευθύντρια για την Ποιότητα της Νομοθεσίας. Αναζητούμε νομικό με διοικητικές ικανότητες και με καλές γνώσεις και πρακτική πείρα στον τομέα που καλύπτει η περιγραφή καθηκόντων της θέσης. Το άτομο που θα επιλεγεί θα έχει τη δυνατότητα να διευθύνει μια μεγάλη πολύγλωσση Διεύθυνση στη Νομική Υπηρεσία του Συμβουλίου και θα συνεργάζεται με εσωτερικούς, διοργανικούς και εξωτερικούς συνομιλητές.

Δεδομένου ότι η ΓΓΣ ενθαρρύνει τη δημιουργία μιας κουλτούρας κινητικότητας των στελεχών της, τα οποία θα πρέπει να διαθέτουν ευρεία πείρα, τα άτομα που θα δηλώσουν υποψηφιότητα θα πρέπει να είναι πρόθυμα και ικανά να εργαστούν σε διαφορετικούς τομείς δραστηριότητας κατά τη σταδιοδρομία τους στη ΓΓΣ.

Αναμένεται από τα στελέχη της ΓΓΣ να συμβουλεύουν την ιεραρχία τους και τους ενδιαφερόμενους φορείς, να διοικούν το προσωπικό τους και να εκπροσωπούν τον οργανισμό. Αυτές οι προσδοκίες περιγράφονται αναλυτικότερα στο οριζόντιο προφίλ των στελεχών στη ΓΓΣ.

Καθήκοντα

Υπό την εποπτεία του Γενικού Διευθυντή, να διοικεί τη Διεύθυνση που θα του/της ανατεθεί, να οργανώνει τις δραστηριότητές της, και να στηρίζει και να κινητοποιεί το προσωπικό στο έργο τους

Να παρέχει, με δική του/της πρωτοβουλία ή κατόπιν αιτήματος, στο Συμβούλιο, την ΕΜΑ ή άλλα προπαρασκευαστικά όργανα, καθώς και στον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου συμβουλές και γραπτές ή προφορικές γνωμοδοτήσεις σε υψηλό επίπεδο σχετικά με νομικά και θεσμικά ζητήματα

Να παρέχει συμβουλές στην προεδρία και/ή τη ΓΓΣ σχετικά με τις νομικές πτυχές των φακέλων ώστε να συμβάλλει στην εξεύρεση λύσεων που είναι νομικά ορθές και αποδεκτές από την ενδιαφερόμενη αρχή και να διενεργεί μελέτες υψηλού επιπέδου στους τομείς αρμοδιότητας της Διεύθυνσης

Να εκπροσωπεί την υπηρεσία του/της σε επίπεδο διευθυντών τόσο εντός της ΓΓΣ όσο και εκτός αυτής, ιδίως στις σχέσεις της με την προεδρία, καθώς και στις σχέσεις της με τα άλλα θεσμικά όργανα

Να διασφαλίζει την ποιότητα των υπηρεσιών και των προϊόντων που παρέχει η Διεύθυνση

Να διασφαλίζει την επαγγελματική διαχείριση των πόρων της Διεύθυνσης

Να διασφαλίζει αποτελεσματική επικοινωνία και συνεργασία τόσο εντός της Διεύθυνσης όσο και με τις άλλες Διευθύνσεις, καθώς και με άλλες υπηρεσίες της ΓΓΣ

Να καθορίζει τους προς επίτευξη στόχους στους σχετικούς τομείς της Διεύθυνσης, να εξασφαλίζει την εφαρμογή τους με τα κατάλληλα μέτρα και να υλοποιεί πολιτική προγραμματισμού των εργασιών

Να διασφαλίζει την εφαρμογή της πολιτικής για την επίτευξη υψηλής ποιότητας ενωσιακών κειμένων

Να διασφαλίζει την τήρηση των κανόνων και των διαδικασιών που εφαρμόζονται στους σχετικούς τομείς της Διεύθυνσης

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σεισμός τώρα στην Ζαχάρω Ηλείας

Σεισμός τώρα στην Ηλεία μεγέθους 3.1 Ρίχτερ με επίκεντρο βορειοδυτικά της Ζαχάρως Ηλείας   Γεωδυναμικό …