Ο οδικός χάρτης υλοποίησης της αύξησης του κατώτατου μισθού

Τον οδικό χάρτη υλοποίησης της αύξησης του κατώτατου μισθού, επανέλαβε, ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος ανέφερε, ότι η διαδικασία είναι αυστηρά προσδιορισμένη και ότι έχει ξεκινήσει η διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους για το που μπορεί να φτάσει η αύξηση, ενώ οι ενδιαφερόμενες πλευρές καταθέτουν τις προτάσεις τους.

Ο υφυπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι, μέχρι το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση «θα νομοθετήσει και η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ισχύσει από 1 Ιανουαρίου 2019». Αυτό που ξεκαθάρισε, είναι ότι στην εφαρμογή του μέτρου «δεν πρόκειται να υπάρξουν ηλικιακές διακρίσεις κάτι που ίσχυσε στην εφαρμογή του κατώτατου μισθού το 2012».

Ανέφερε την σημασία της εφαρμογής των κλαδικών συμβάσεων στους χώρους εργασίας και έφερε ως παράδειγμα τους ξενοδοχοϋπάλληλους, όπου με την εφαρμογή του μέτρου, 112.000 εργαζόμενοι που απασχολούνται στον συγκεκριμένο χώρο θα δουν διαφορά στις μισθολογικές τους απολαβές. Για παράδειγμα, ένας ανειδίκευτος, όπου αμειβόταν με 512 ευρώ το μήνα, τώρα, με την εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης, θα αμείβεται με 770 € /μήνα. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο κ. Ηλιόπουλος, με βάση τον κατώτατο μισθό αμείβεται το 10% των εργαζομένων, ενώ το μείγμα πλήρους, έναντι μερικής απασχόλησης, σήμερα, βρίσκεται στην σχέση 70-30.

Ανακοίνωσε, ότι «σε ένα μήνα θα προκηρυχθούν προγράμματα απασχόλησης για 5500 νέους επιστήμονες στο δημόσιο τομέα», καθώς και «ο πρώτος κύκλος του προγράμματος για τους 10.000 νέους επιστήμονες στον τομέα της αγροτοδιατροφής, στον τομέα της μεταποίησης, στην βιομηχανία και στις νέες τεχνολογίες».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κύκλοι Τσίπρα για το κλείσιμο της «Αυγής»: «Οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα με χυδαιότητα»

«Η αγωνία των εργαζομένων στα ΜΜΕ του κόμματος δεν μπορεί να γίνεται φτηνό εμπόρευμα για …