Αμόρφωτοι και με μικρότερη παροχή υγείας οι Έλληνες; Που θα μας οδηγήσουν;

Συμπληρωματικά στοιχεία για το προϋπολογισμό έδωσε η Ελλάδα στους Ευρωπαίους και πλέον μειώνονται οι δαπάνες για Παιδεία και Υγεία. Η Ελλάδα δεν βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες που έλαβαν επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με το προσχέδιο του προϋπολογισμού τους που κατατέθηκε στις αρχές της εβδομάδας.

Εκτός από την Ιταλία επιστολές έλαβαν η Γαλλία, η Ισπανία, η Σλοβενία, η Πορτογαλία και το Βέλγιο.

Οι δαπάνες για τον χώρο της εκπαίδευσης θα περιοριστούν στα 7,316 δις ευρώ το 2019 από 7,36 δις ευρώ το 2018 και θα διαμορφωθούν στο 3,8% του ΑΕΠ από 4% που ήταν το 2018.

Οι δαπάνες για την υγεία θα αυξηθούν ως απόλυτο ποσό στα 9,118 δις ευρώ από 8,956 δις ευρώ, αλλά ως ποσοστό του ΑΕΠ θα περιοριστούν στο 4,8% από 4,9%. Όσο για τις δαπάνες απασχόλησης, θα ενισχυθούν στo 1,08 δις ευρώ ή στο 0,6% του ΑΕΠ για το 2019 από 976 εκατ. ευρώ ή 0,5% του ΑΕΠ το 2018.

Ο ελληνικός προϋπολογισμός «πέρασε» από την Κομισιόν, που δεν ζήτησε τροποποιήσεις, με την κυβέρνηση να εκτιμά ότι η εξέλιξη ανάβει πράσινο στο να καταργηθεί το μέτρο των μειώσεων στις συντάξεις.

Οι συνοδευτικοί πίνακες του Προϋπολογισμού όπως υποστηρίζει το "newsbeast.gr", δείχνουν ότι στις παροχές του 2019 όπως αναφέρονται στον Προϋπολογισμό, αυξάνεται η αξία της επιδότησης ενοικίου από 150 σε 200 εκατομμύρια ευρώ και μειώνεται αντίστοιχα από 229 εκατομμύρια ευρώ σε 177 εκατομμύρια ευρώ το δημοσιονομικό κόστος από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών αυτοαπασχολούμενων και αγροτών εν συγκρίσει με το προσχέδιο της 1ης Οκτωβρίου.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Επενδυτικό πρόγραμμα μαμούθ και μείωση φόρων - Οι προτεραιότητες της επόμενης 3ετίας

Σύμφωνα μετο οικονομικό επιτελείο,δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να καλυφθεί ταχύτερα το επενδυτικό κενό της χώρας …