Εντοπίστηκε και ανακαλείται φάρμακο με συστατικά από καύσιμα πυραύλων!

Ανακάλεσε φάρμακο κατά της πίεσης, το οποίο μπορεί να ευθύνεται με καρκινογενέσεις εξαιτίας μόλυνσής του, η αμερικανική υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων, καθώς όπως ανακοίνωσε η "FDA", εντοπίστηκε να περιέχει το συστατικό Nitrosodiethylamine (NDEA), το οποίο χρησιμοποιείται ως σταθεροποιητής κυρίως στους πυραύλους υγρών καυσίμων!

Πρόκειται για το φάρμακο irbesartan που παράγει η εταιρεία SciGen η οποία αποσύρει και μια άλλη σειρά φαρμάκων, όπως το valsartan τον προηγούμενο Ιούλιο το οποίο επίσης χρησιμοποιείτο για την πίεση και για την καρδιακή ανεπάρκεια.

Όπως έγινε επίσης γνωστό πολλά από τα συστατικά έχουν παραχθεί από μια φαρμακευτική εταιρεία στην Κίνα την Zhejiang Huahi Pharmaceuticals.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γεραπετρίτης στον ΟΗΕ: «Να γίνουμε γέφυρα μεταξύ Βορρά και Νότου, Ανατολής και Δύσης»

«Η Ελλάδα κατανοεί την τεράστια ευθύνη που συνεπάγεται η θέση του εκλεγμένου μέλους», προσέθεσε ο …