Ναυτεργάτες Δυτ.Ελλάδας vs ΠΝΟ: Στα δικαστήρια για την εγγραφή του Σωματείου τους

Στα δικαστήρια Πειραιά διασταύρωσαν τα ξίφη τους το Σωματείο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων και η γνωστή Ομοσπονδία ΠΝΟ, με την δεύτερη να αρνείται την εγγραφή του πρώτου στους κόλπους της. Η αντιδικία μεταφέρθηκε στις αίθουσες των δικαστηρίων όταν η ΠΝΟ απέρριψε σχετικό αίτημα του Σωματείου Ναυτεργατών για ένταξη στο μητρώο μελών της, με μια αβάσιμη νομικά αιτιολογία, σύμφωνα πάντα με τους εκπροσώπους του ναυτεργατικού σωματείου.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η παραταξιακή αντιπαράθεση γύρω από το ως άνω σωματείο καλά κρατεί, αφού αποτέλεσε το «μήλο της Έριδος» και στις εκλογικές διαδικασίες του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, με την Ελληνική Δικαιοσύνη να δικαιώνει το Σωματείο Ναυτεργατών της Δυτικής Ελλάδας και να επιτρέπει τη συμμετοχή του. Το συγκεκριμένο σωματείο είναι ιστορικό, καθώς μέτρα δεκαετίες ενεργούς δράσης στην περιοχή.

Όπως ισχυρίζονται τα ίδια τα μέλη του Σωματείου, αυτό που ενόχλησε τόσο την ΠΝΟ, όσο και παρατάξεις επαγγελματιών συνδικαλιστών που «λυμαίνονται» το ναυτεργατικό επάγγελμα και την εκπροσώπηση των ναυτεργατών, είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σωματείο δεν αποτελεί μέλος του κλειστού κλαμπ ορισμένων ναυτεργατοπατέρων.

Είναι ένα σωματείο που άδολα προσδοκά να εκπροσωπήσει χωρίς κηδεμονία κομματαρχών και εργοδοτών τα συμφέροντα των ναυτεργατών της περιοχής του. Αυτή η δράση είναι που ενοχλεί, λένε εκπρόσωποι τους και γι’ αυτό προσπαθούν να παρεμποδίσουν τη συμμετοχή μας στην ΠΝΟ και στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βόλτα με το ποδήλατο έκανε ο Κ. Μητσοτάκης και η Μαρέβα– «Βοηθάει και στη χώνεψη», γράφει

Σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το τραπέζι του Πάσχα αναφέρει πως έκανε …