Συνεχίζεται η μετασεισμική ακολουθία στη Ζάκυνθο

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι επιστήμονες για την μετασεισμική ακολουθία στη Ζάκυνθο κάνοντας λόγο για φυσιολογική εξέλιξη.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως τέτοιοι μετασεισμοί κρατάνε, συνήθως, μήνες, όμως η ένταση τους μειώνεται σταδιακά και αραιώνουν.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι πλέον θα σημειώνονται στο νησί 4 μετασεισμοί την ημέρα, όλοι μικρότεροι των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ακόμη, τόνισε πως η μετασεισμική δραστηριότητα μπορεί να διαρκέσει και ένα χρόνο, αλλά θα καταγράφονται μικροί σεισμοί.

Ο διευθυντής του Κέντρου Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σημείωσε, πως η μετασεισμική ακολουθία μετά από έναν τόσο ισχυρό σεισμό μπορεί να διαρκέσει έως και δύο μήνες.

Η Ζάκυνθος δοκιμάστηκε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή 26η Οκτωβρίου από ισχυρή σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία πάντως προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές. Έκτοτε, η σεισμική δραστηριότητα είναι έντονη στο Ιόνιο.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πρόγραμμα Σταθερότητας: Εξαγωγές, τουρισμός και Ταμείο Ανάκαμψης

Η δημοσιονομική πειθαρχία θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ, εάν η χώρα επιθυμεί να αποφύγει …