Προωθείστε την καριέρα σας ακολουθώντας 10 Χρυσούς Κανόνες

Απλές καθημερινές συνήθειες σας βοηθούν να επιτύχετε τους στόχους σας στον επαγγελματικό χώρο και μπορεί να υπάρχουν πολλές δεξιότητες και πολλά εναλλακτικά μονοπάτια προς την επιτυχία, ανάλογα με την καριέρα που επιλέγει κανείς και την προσέγγιση που ακολουθεί. Όμως, οι περισσότεροι επιτυχημένοι επαγγελματίες έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά.

Κάποιες συνήθειες που τείνουν να ακολουθούν κατά γράμμα, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο, τον τομέα ή τις συνθήκες εργασίας τους. Έτσι απλά, καθημερινά, πράγματα που επαναλαμβάνουν καθημερινά έχουν μια εξαιρετικά σημαντική επίδραση με τον καιρό και φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Δείτε ποια είναι αναλυτικά, όπως τα συγκέντρωσε το "fortunegreece"

ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Το να πρέπει να πάρετε πολλές αποφάσεις σε ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα μπορεί να περιορίσει την ικανότητα λήψης αποφάσεων και σας κουράζει σωματικά και πνευματικά. Για να το αποφύγετε, υιοθετήστε κάποιες μικρές θετικές συνήθειες που θα ενσωματώσετε στην καθημερινότητά σας, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να αποφασίζετε καθημερινά το τι θα κάνετε.

ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΑ
Η γνώση και οι δεξιότητες είναι εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε το εισόδημά σας και να επιτύχετε τους στόχους σας. Έτσι, θα πρέπει να είναι προτεραιότητά σας το να αυξάνετε τη γνώση σας, χωρίς να αντιδράτε στην κριτική και να μαθαίνετε από το κάθε άτομο που συναντάτε.

ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΑΣ
Όσο περισσότερη ενέργεια έχετε τόσο πιο πολλή δουλειά μπορείτε να βγάλετε. Μέσω της σωστής διατροφής και της συχνής άσκησης αλλά και με το να περνάτε χρόνο με την οικογένειά σας και τους φίλους σας, αυξάνετε τόσο τη σωματική όσο και την συναισθηματική σας ενέργεια.

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
Η συμπεριφορά  είναι η ασφαλιστική δικλίδα που σας οδηγεί στην προαγωγή και στη διατήρηση της θέσης σας. Το να πιστεύετε ότι αν είστε πολύ καλός στη δουλειά σας, μπορείτε να ξεσπάτε, να συμπεριφέρεστε στους συναδέλφους σας άσχημα και παρ’ όλα αυτά να διατηρείτε τη θέση σας, είναι λάθος. Είναι τόσο σημαντικό το να διατηρείτε καλές σχέσεις στο εργασιακό σας περιβάλλον όσο και το να είστε καλός στη δουλειά σας.

ΘΕΣΤΕ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ
Το πείραμα Stanford Marshmallow απέδειξε ότι όσοι καθυστερούν μια ικανοποίηση- το να απέχουν δηλαδή από μια άμεση ευχαρίστηση ή μικρές ανταμοιβές έναντι μιας μεγαλύτερης στο μέλλον- επιτυγχάνουν καλύτερα αποτελέσματα στη ζωή τους. Είναι σημαντικό το να έχετε ένα στόχο μεγαλύτερο από το εισόδημά σας, το οποίο θα σας προσδώσει ένα κίνητρο να εξελιχθείτε πιο γρήγορα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Είναι σημαντικό το να μάθετε να επικοινωνείτε με τους άλλους, ανεξάρτητα από το αν είστε εσωστρεφής ή εξωστρεφής. Ρωτήστε όταν δεν ξέρετε κάτι, ευχαριστείτε το αφεντικό σας για την καθοδήγησή του και ακούστε χωρίς επικρίσεις όταν κάποιος προσπαθεί να συζητήσει κάτι μαζί σας.

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ
Η ζωή του καθενός είναι πολυδιάστατη αλλά για να επιτύχει κανείς πρέπει να ζει την κάθε στιγμή. Έτσι είναι σημαντικό το να κρατάτε την οικογενειακή και την επαγγελματική ζωή ξεχωριστά. Μην μεταφέρετε τον εκνευρισμό σας από τον ένα τομέα στον άλλο. Κατ’ επέκταση, θα πρέπει να διαχωρίζετε μεταξύ φίλων και συναδέλφων και να τους συμπεριφέρεστε διαφορετικά.

ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΜΕ ΜΕΘΟΔΟ
Μπορεί να θέλετε να δουλέψετε σκληρά, αλλά να μην έχετε σκεφτεί το πότε και το πού θα δουλέψετε. Ψάξτε για τις σωστές ευκαιρίες εργασίας, για συνεχή εκπαίδευση και ανάπτυξη και προσπαθήστε να δουλέψετε στο σωστό μέρος και στιγμή όταν προκύψει η ευκαιρία.

ΦΤΑΣΤΕ 15 ΛΕΠΤΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ
Εξασκηθείτε να φτάνετε στη δουλειά ή σε ένα ραντεβού 15 λεπτά νωρίτερα. Αυτό όχι μόνο είναι χρήσιμο σε περίπτωση που τύχει κάτι απρόοπτο, αλλά ο χρόνος που περνάτε περιμένοντας σας βάζει στη σωστή ψυχική κατάσταση και κάνει καλή εντύπωση στους συναδέλφους σας.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ
Ο εαυτός σας θα πρέπει να είναι η πρώτη σας προτεραιότητα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εκπληρώνετε πρώτα τις προσωπικές σας ανάγκες, με το να επιλέγετε ποιες αρχές και αξίες οδηγούν στο τι θέλετε να επιτύχετε στο μέλλον. Αφού αναγνωρίσετε αυτό, μπορείτε να τις μετατρέψετε σε συνήθειες, που θα σας βοηθήσουν να εκπληρώσετε τους στόχους σας.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αρχηγικός «συνωστισμός» στη Βόρεια Ελλάδα

Για τη Νέα Δημοκρατία είναι μια πολύ ευαίσθητη περιοχή με τα κόμματα από τα δεξιά …