Καθηλώνει τα Μέσα Μαζική Μεταφοράς την Τετάρτη η απεργία της ΓΣΕΕ

Στην 24ωρη Πανελλαδική Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ, θα συμμετάσχουν σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, μη αντέχοντας άλλο την κυβερνητική εξαντλητική πολιτική.

Ειδικότερα:

  • Το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, εξήγγειλαν 24ωρη απεργία, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Στο πλαίσιο αυτό, καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Με ανακοινώσεις τους, τα δύο Σωματεία καταγγέλλουν την κυβέρνηση για αντιλαϊκή πολιτική και διεκδικούν «υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, νέο κανονισμό εργασίας- δίκαιο και αξιοκρατικό, προσλήψεις προσωπικού, αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών».

  • Ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί του μετρό (γραμμές 1, 2 και 3) την ερχόμενη Τετάρτη 28 Νοεμβρίου.
  • Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ εξήγγειλε και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Ότι αδυνατεί να εξασφαλίσει την κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου (λόγω της απεργίας της ΓΣΕΕ & της ΠΟΣ), γνωστοποιεί και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τονίζοντας πως σεβόμενη το επιβατικό κοινό, ενημερώνει πως δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιό της.

  • Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, ενώ στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία (ΟΑΣΑ) από την έναρξη της βάρδιας (05:00 το πρωί) έως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων θα επέλθει έως τις 10:00, ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

  • Διαφορετικές ώρες έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας οι τεχνικοί του ΟΑΣΑ η οποία θα ξεκινά από τις 10:45 έως τις 16:45.

Στάσεις εργασίας και στον ΟΑΣΘ

  • Εν τω μεταξύ, με δύο στάσεις εργασίας θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, μία στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από την έναρξη της βάρδιας ως τις 09.00 το πρωί και μία από τις 21.00 μέχρι και τη λήξη της νυχτερινή βάρδιας. Όλα τα υπόλοιπα προγραμματισμένα δρομολόγια της ημέρας θα πραγματοποιηθούν κανονικά.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης: Παρεξηγήθηκε η ΝΔ επειδή είπα «θα τους ξεσκίσω»; Το ξαναλέω

Υπενθυμίζεται πως επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία με αφορμή …