Για 620.000 συνταξιούχους θα ισχύσουν αυξήσεις μέχρι και 96 ευρώ μηνιαίως

Στη Βουλή πρόκειται εκτός απροόπτου να κατατεθεί η διάταξη νόμου με την οποία θα ακυρώνεται η περικοπή των συντάξεων, δηλαδή θα καταργούν τη ρύθμιση που ψηφίστηκε το 2017 και προβλέπει την περικοπή των συντάξεων που υπάρχει προσωπική διαφορά, σε ποσοστό έως 18%, για περίπου 1,42 εκατ. συντάξεις.

Επί της ουσίας αυτό σημαίνει πως το όφελος για τους συνταξιούχους ενδέχεται να ξεπερνά και τα 300 ευρώ τον μήνα.

Ωστόσο ο νόμος για την ακύρωση της μείωσης θα πρέπει να έχει περάσει από τη Βουλή, πριν από τα Χριστούγεννα, ώστε να ισχύσει στις συντάξεις Ιανουαρίου 2019 που θα καταβληθούν στους δικαιούχους, πριν τις γιορτές.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσο Πετρόπουλο, περίπου 620.000 συνταξιούχοι, για τους οποίους ο επανυπολογισμός έβγαλε υψηλότερη σύνταξη με το νέο σύστημα από αυτήν που λαμβάνουν σήμερα, θα δουν κανονικά τις συντάξεις τους να αυξάνονται εντός Δεκεμβρίου (σύνταξη Ιανουαρίου).

Η μέση αύξηση θα φτάσει αθροιστικά, μέσα σε 5 χρόνια, στα 90 με 96 ευρώ, καθώς θα εξακολουθήσει να ισχύει η διάταξη του νόμου Κατρούγκαλου που προβλέπει ότι η αποπληρωμή θα γίνει σε 5 δόσεις, από το 2019 έως το 2023. Αφορά συνταξιούχους ΙΚΑ που αποχώρησαν με λιγότερα από 30 έτη ασφάλισης καθώς και συνταξιούχους που ασφαλίζονταν στα πρώην Ταμεία ΔΕΚΟ – Τραπεζών.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συζητήσεις Ελλάδας - Τουρκίας: Συμφώνησαν να διερευνήσουν πρόσθετες θεματικές συνεργασίας

Λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα σε αυτή τη δυναμική και …