ΣΟΣ από την ΕΛΑΣ για τους κωδικούς των καρτών, των emails και των κινητών

Πολλοί είναι εκείνοι που χρησιμοποιούν εύκολους συνδυασμούς αριθμούς στα PIN τους προκειμένου να μην τα ξεχνούν. Τα PIN που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, που αφορούν τις πιστωτικές μας κάρτες, τα emails, το κινητό μας τηλέφωνο, τα προφίλ μας στα social media είναι πάρα πολλά.

Πόσο ασφαλής όμως είναι η χρήση των εύκολων ΡΙΝ; Η τακτική αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των λογαριασμών μας.

Για την προστασία των λογαριασμών μας καλό είναι να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε ως κωδικό την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό τηλεφώνου ή άλλα προσωπικά μας στοιχεία που μπορεί να γίνουν εύκολα αντιληπτά από επιτήδειους.

Χιλιάδες κωδικοί και PIN τραπεζών, emails κτλ. έχουν χακαριστεί και δημοσιευτεί κατά καιρούς στο Διαδίκτυο. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Independent, έχουν μελετηθεί τα μοτίβα με βάση τα οποία οι άνθρωποι επιλέγουν τους κωδικούς.

Αυτό που βρήκαν οι ειδικοί είναι ότι τα πιο δημοφιλή ΡΙΝ είναι τα: 1234 και 1111 και αν έχετε αυτό τον κωδικό, πρέπει να τον αλλάξετε αμέσως.

Οι 15 πιο δημοφιλείς κωδικοί που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι στις συναλλαγές τους είναι:


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνάντηση Μητσοτάκη - Παπαθανάση στο Μαξίμου για την Αιτωλοακαρνανία

Ο βουλευτής παρουσίασε στον Πρωθυπουργό τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας Με τον Πρωθυπουργό …