Για το τελικό χτύπημα ετοιμάζονται τα "κίτρινα γιλέκα" (VIDEO)

Πέντε συνδικάτα (CGT, CFDT, FO, CFE-CGE και CFTC), καθώς και τρεις εργοδοτικές οργανώσεις (Medef, CPME και U2P) θα συναντηθούν τη Δευτέρα στις 10:00 (11:00 ώρα Ελλάδας) με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων, δήλωσαν σήμερα συνδικαλιστικές πηγές.

Ο αρχηγός του κράτους θα συναντήσει τους κοινωνικούς εταίρους δύο ημέρες μετά μια νέα ημέρα δράσης των «κίτρινων γιλέκων» στην οποία συμμετείχαν περίπου 136.000 διαδηλωτές σε όλη τη Γαλλία και η οποία αμαυρώθηκε και πάλι από βία.

Σύμφωνα με την Opinion που αποκάλυψε τη συνάντηση αυτή, «ο σκοπός είναι ο πρόεδρος να τους παρουσιάσει τα μέτρα που θα ανακοινώσει στους Γάλλους, κανονικά, αργότερα μέσα στην ημέρα».

Οι κοινωνικοί εταίροι είχαν γίνει δεκτοί στις 30 Νοεμβρίου από τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ από τον οποίο είχαν ζητήσει να ληφθούν άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα.

Εξάλλου, σύμφωνα με πηγή από το Μέγαρο των Ηλυσίων, οι πρόεδροι της Γερουσίας, Ζεράρ Λαρσέ, της Εθνοσυνέλευσης Ρισάρ Φεράν καθώς και του CESE (Οικονομικό, Κοινωνικό και Περιβαλλοντικό Συμβούλιο) Πατρίκ Μπερνασκονί θα γίνουν δεκτοί από τον Εμανουέλ Μακρόν τη Δευτέρα στις 10:00 (11:00 ώρα Ελλάδας) την ίδια ώρα με τους κοινωνικούς εταίρους.

«Ο πρόεδρος θέλει να φέρει μαζί όλες τις πολιτικές, περιφερειακές, οικονομικές και κοινωνικές δυνάμεις σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για το έθνος, προκειμένου να ακούσει τη φωνή τους και τις προτάσεις τους με σκοπό να τους κινητοποιήσει στη δράση», δήλωσε η πηγή αυτή.

Διαδηλωτής δέχεται πλαστική σφαίρα στο πρόσωπο

Εικόνες αστυνομικής βίας απ’ όσα έγιναν το Σάββατο (08.12.2018) στο Παρίσι, κατά την τέταρτη μεγάλη συγκέντρωση που έκαναν τα "κίτρινα γιλέκα" στη γαλλική πρωτεύουσα, απαιτώντας την παραίτηση του Εμανουέλ Μακρόν.
Τα video που έρχονται στο φως μια μέρα μετά τη νέα συγκέντρωση στο Παρίσι προκαλούν σοκ. Τα “κίτρινα γιλέκα” κατέκλυσαν ξανά τους δρόμους της Πόλης του Φωτός και αυτή τη φορά τη φορά, οι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αστυνομική βία.

Χαρακτηριστικό ένα video που έχει καταγράψει τη στιγμή που διαδηλωτής δέχεται πυροβολισμό με πλαστική σφαίρα (σ.σ. η γαλλική αστυνομία επιστράτευσε τις flash balls, κάτι σαν πλαστικές σφαίρες), η οποία τον χτυπά στο πρόσωπο.

Είναι η στιγμή που διαδηλωτές και αστυνομικοί συγκρούονται, τα δακρυγόνα πνίγουν τους πάντες και ξαφνικά ακούγεται ένας πυροβολισμός. Ο άνδρας με το κίτρινο γιλέκο πέφτει στο έδαφος. Άλλοι διαδηλωτές τρέχουν και τον σηκώνουν για να διαπιστώσουν πως αιμορραγεί σοβαρά και τον απομακρύνουν από το σημείο.

Γαλλικό υπ. Εσωτερικών: Σχεδόν 2.000, 1.700 συλλήψεις, 136.000 διαδηλωτές

Σχεδόν 2.000 άνθρωποι προσήχθησαν από τις αρχές στη Γαλλία σε σχέση με τις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων», ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο είχε θέσει σε εφαρμογή έναν έκτακτο αστυνομικό μηχανισμό για την περίσταση.
Οι προσαγωγές αυτές οδήγησαν σε περισσότερες από 1.700 προσωρινές κρατήσεις, σύμφωνα με αυτό τον οριστικό απολογισμό της τέταρτης πράξης του κινήματος αυτού, που κινητοποίησε 136.000 ανθρώπους.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη τριών μορφών καρκίνου

Στο Υπουργείο Υγείας παρουσιάστηκε σήμερα το ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ για την πρόληψη τριών …