Για νέα αδικήματα ερευνάται η Folli Follie

Στη διερεύνηση και άλλων κακουργηματικών πράξεων, όπως αυτή της χειραγώγησης της αγοράς αλλά και της πλαστογραφίας, προχωρά ο οικονομικός εισαγγελέας για την υπόθεση της Folli Follie, έχοντας πλέον ολοκληρώσει το σκέλος που αφορά στην απάτη και στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Πρόκειται για αδικήματα που περιγράφονται από την έκθεση της Α&Μ και από τα όσα φέρεται να διαπιστώνει η έκθεση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, για τις πωλήσεις μετοχών εκ μέρους των βασικών μετόχων, μέσα στο 2017, καθώς τα στοιχεία των ισολογισμών ήταν παραποιημένα επί σειρά ετών, περιλαμβανομένου και του 2016.

Ποινικές διώξεις
Η εξέλιξη αυτή έρχεται, όπως καταγράφει το "eleftherostypos.gr", μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος συνολικά δέκα ατόμων, ανάμεσά τους η οικογένεια Κουτσολιούτσου, για τα αδικήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.

  • Ο εισαγγελέας Ιω. Δραγάτσης, που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, προχώρησε στη δίωξη σε βάρος του ιδρυτή της Folli Follie, Δημήτρη Κουτσολιούτσου, της συζύγου του Κατερίνας και του υιού τους Τζωρτζη, του διευθύνοντος συμβούλου και ακόμη τριών μελών του Δ.Σ., καθώς επίσης και του οικονομικού διευθυντή, του επικεφαλής του λογιστηρίου, του ορκωτού λογιστή που υπέγραψε τον ισολογισμό του 2017 και του επικεφαλής του Ομίλου στην Ασία.

Υπενθυμίζεται ότι ο οικονομικός εισαγγελέας στην εισήγησή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την πρώτη δέσμευση περιουσίας της οικογένειας, είχε μιλήσει μεταξύ άλλων για μία «μεθοδευμένη και σχεδιασμένη από τουλάχιστον το 2007 εξαπάτηση των επενδυτών», οι οποίοι «εμπιστεύθηκαν την ειλικρίνεια των δημοσιευμένων ισολογισμών της εταιρίας, προχώρησαν σε αγορά μετοχών της και σήμερα έχουν καταγράψει τεράστια οικονομική ζημία αφού η τιμή της μετοχής μετά την αποκάλυψη της απάτης έχει υποστεί οικονομική απαξίωση».



Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γεωργούλης: Αν δεν ήμουν αθώος δεν θα κατέβαινα υποψήφιος

Η πενταετία ήταν δημιουργική και προσέφερα μέσα στο ευρωκοινοβούλιο, τόνισε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και εκ νέου …