Οι κουραμπιέδες... Λαμίας και η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη

"Αν η Λαμία φημίζεται για κάτι, αυτό είναι για τους κουραμπιέδες της..., με ρίζες εκ του Πόντου... Στις συνταγές παραλλαγής του Λαμιώτικου κουραμπιέ βρίσκουμε εκτός από τα γνωστά καβουρδισμένα αμύγδαλα και φυστίκια Αιγίνης, που επίσης ευδοκιμούν στην περιοχή της Λαμίας και στα χωρία πέριξ αυτής.

Για να σας γλυκάνουμε πρώτα...

Κάθε Μεταπολιτευτική Κυβέρνηση της "Ελλάδας" είχε τα καθαρόαιμα επιχειρηματικά λαμόγια της. Οι επιτήδειοι με γραβάτα ή χωρίς που αναλάμβαναν τη βρώμικη δουλειά καταλήστευσης του Ελληνικού Δημοσίου και κατέληγαν στη φυλακή ή την απόδραση. Πώς αλλιώς θα φθάναμε στο σημερινό και αιώνιο για πολλούς χάλι μας. Ασφαλώς υπήρξαν και πρωτοκλασάτοι και προβεβλημένοι επιχειρηματίες που ουδέποτε συνελήφθησαν.

Οι κ.κ.Κυριακίδης, Χριστοφοράκος, Λαυρεντιάδης, Γιαννίκος, Λιακουνάκος, Καρούζος, Φλώρος & Μηλιώνης, είναι μόνο λίγα από τα δεκάδες ονόματα που κυριάρχησαν στη σάπια Μεταπολίτευση, στη θέση ακόμα και δολοφονηθέντων και διώχθηκαν ποινικά. Πρόσφατα με το ΣΥΡΙΖΑ νέοι επιχειρηματίες εμφανίστηκαν δυναμικά για να φέρουν την ελπίδα επιτέλους όπως οι κ.κ. εργολαβο-καναλάρχης Καλογρίτσας, ο κουμπουρωφόρος Σαββίδης. Σχεδόν όλοι πέρασαν από το Μαξίμου για έναν καφέ με τον γηραιό Υπουργό Επικρατείας εξ Αιγίνης κ.Αλέκο Φλαμπουράρη.

Την πιο εντυπωσιακή παρουσία στην εποχή της Κυβέρνησης Τσίπρα, με τις ευλογίες και του γνωστού οπαδού των επενδύσεων κ.Πάιατ, διεκδικεί αυτές τις τελευταίες ημέρες του Κυβερνήτη με το Νταούλι Αλέξη Τσίπρα ο πολυσχιδής κ. Π. Ξενοκώστας, που δραστηριοποιείται στο Νεώριο Σύρου μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του επί Κυβέρνησης Σαμαρά για επενδύσεις σε αέρα και θάλασσα. Αναμενόμενες προμήθειες ταχύπλοων σκαφών των Ενόπλων Δυνάμεων, σε συνέχεια εκείνων επί των Υπουργών κ.κ.Τζοχατζόπουλου και Παπαντωνίου, αναμένεται να δώσουν ζωή στις επιχειρηματικές δράσεις.

Το ρεπορτάζ μάλιστα φέρει τον κ.Π. Ξενοκώστα να ενδιαφέρεται σφόδρα και για μέσα ενημέρωσης που είναι σχετικά με τη θάλασσα. Ο κ.Φλαμπουράρης, ειδήμων και στα επιχειρηματικά, ανακοίνωσε πρόσφατα με ζήλο από το βήμα της Ελληνικής Βουλής την τακτοποίηση του θέματος της ιστορικής εφημερίδας "Ναυτεμπορικής" ιδιοκτησίας της οικογένειας Αθανασιάδη, τον δημιουργό της οποίας εκτέλεσαν οι δολοφόνοι της τρομοκρατίας. Όπως είπε μάλιστα εντός της εβδομάδας και σίγουρα προφανώς πριν την έλευση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Φλαμπουράρη στη Βουλή, "από τη στιγμή που το τραπεζικό σύστημα στο οποίο τα χρέη της ELFE ήταν πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ, περισσότερα από αυτά που οφείλονταν στη ΔΕΠΑ, δεν δεχόταν να κάνει κάποια συζήτηση μαζί τους, εμείς προτείναμε μία λύση η οποία θα μπορούσε να υλοποιηθεί μόνο στην περίπτωση που βρισκόταν ένας νέος επενδυτής, όπως βρέθηκε στην περίπτωση του Μαρινόπουλου και έληξε αισίως το θέμα, όπως βρέθηκε στα Ναυπηγεία της Σύρου και έληξε αισίως το θέμα, όπως αναζητείται και ελπίζω ότι σε καμιά βδομάδα θα βρεθεί και θα λυθεί και το θέμα της «Ναυτεμπορικής», όπως συνεχίζεται και η προσπάθεια που γίνεται και για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και για τη ΛΑΡΚΟ και για διάφορες βιομηχανίες και παραγωγικές μονάδες".

Αν θα υπάρξει αλλαγή ιδιοκτησίας και αν θα φανεί κανείς άφαντος επενδυτής, αλά Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ, δεν μας είπε με σιγουριά ο κ.Φλαμπουράρης. Ίδωμεν..."

Της Λέττας Καλαμαρά στο thedayaftergr.blogspot.com


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …