Η Ναυτεμπορική στο στόχαστρο της Αριστεράς

"Πλήρης επιβεβαίωση του thedayaftergr για το άμεσο ενδιαφέρον του μοναδικού ίσως πετυχημένου επενδυτή της Αριστεράς, πρώην Αξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων, κ.Πάνου Ξενοκώστα και για άλλες επενδύσεις. Ο Έλληνας διαχειριστής κεφαλαίων είχε αποκλειστεί, άδικα κατά τα φαινόμενα, από την Κυβέρνηση Σαμαρά της Δεξιάς για σειρά φιλόδοξων επενδύσεων στο θαλάσσιο χώρο. Με τον Αλέξη Τσίπρα της Αριστεράς όμως μετά την ανάμιξή του στo Nαυπηγείο Νεωρίου Σύρου, για το οποίο απεφάνθη θετικά το Πρωτοδικείο Σύρου για το σχέδιο εξυγίανσης της πάλαι ποτέ εταιρείας του επίσης πρώην αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού κ.Ταβουλάρη και εκκρεμεί η μεταβίβαση των μετοχών της στον Έλληνα επιχειρηματία πρώην αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας, δεν αποκλείεται και η απόκτηση της ιστορικής εφημερίδας του δολοφονηθέντος Αθανασιάδη "Ναυτεμπορική", ιδιοκτησίας της Π. Αθανασιάδης & ΣΙΑ Α.Ε., ως "ένα οικονομικό εργαλείο για την προώθηση της ναυτιλίας και των επιχειρηματικών σχεδίων", όπως σημείωσε ο ίδιος. Εξάλλου και η παρουσία του πρώην Διευθυντή της ιστορικής εφημερίδας κ.Περλεπέ και νυν Διευθυντή στον όμιλο Onex του κ.Ξενοκώστα με καταγωγή επίσης από τη Λαμία, ενδεχομένως να αποσκοπεί και στην επιστροφή του στην εφημερίδα από μία άλλη είσοδο. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει και η θέση του κ. Ξενοκώστα που δεν αποκλείει και τη μελλοντική συμμετοχή του σε διεθνείς διαγωνισμούς Αμυντικών Προμηθειών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ως μελλοντικός ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων. Το πιθανό τρίπτυχο ναυπηγείων - μέσων ενημέρωσης - αμυντικών προμηθειών αναμφίβολα δείχνει πολλά για ένα λαμπρό επιχειρηματικό μέλλον.

Είναι πράγματι ελπιδοφόρο στο βάλτο των επενδύσεων της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπου σε Ελληνικό και Σκουριές μπαίνουν ανυπέρβλητα εμπόδια με συνέπεια την υστέρηση εσόδων εκατομμυρίων ευρώ για το Δημόσιο και κυρίως την υστέρηση θέσεων εργασίας σε χιλιάδες εργαζομένους, να εμφανίζονται Έλληνες επενδυτές όπως ο κ.Ξενοκώστας. Δυστυχώς, στο Νεώριο Σύρου, όπου η τοπική κοινωνία και αξιωματούχοι, κλήρος και τοπικοί άρχοντες τον έχουν υποδεχτεί με θέρμη, εκρεμμούν ακόμα ενστάσεις για οικονομικές διαφορές του παρελθόντος, ιδιαιτέρα χαμηλής αξίας με αποτέλεσμα να καθυστερεί η μεταβίβαση των μετοχών-ενέχυρο του Νεωρίου σε εταιρεία του κ.Ξενοκώστα για την υγιή ανάπτυξή του. Ασήμαντες επίσης αντιδικίες μεταξύ των εργαζόμενων και του νέου επενδυτή για την αναμονή αποπληρωμής δεδουλευμένων του παρελθόντος από τον κ.Ξενοκώστα μέχρι και τις 27 Δεκ. 2018 τονίζεται ότι θα επιλυθούν -κατά τα λεγόμενα του ιδίου- μετά τη μεταβίβαση των μετοχών και δεν αναμένεται να επηρεάσουν αυτή τη μεγάλη επένδυση για την επανέναρξη επιτέλους της ελληνικής ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης. Εξάλλου ήδη Έλληνες εφοπλιστές επισκευάζουν τα πλοιάρια τους στο Νεώριο, που εξυπηρετείται από Ρουμάνους, Πακιστανούς και Έλληνες εργάτες περιστασιακά υπό το καθεστώς διαχείρισης μίας εταιρίας ΙΚΕ με την επωνυμία «Σύρος Ελλάς Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία».

Το Δημόσιο, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ φέρεται ως ο σκληρός τιμωρός της οικογένειας Αθανασιάδη, που με τις τράπεζες επιδιώκουν την άμεση αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, προφανώς πριν τις επερχόμενες εκλογές και την έλευση της φιλελεύθερης παράταξης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η άτεγκτη και ασφυκτική στάση του Δημοσίου για άμεσες αλλαγές δεν εξηγείται καθόσον είναι γνωστό η επιλεκτική του στάση σε σχέση με άλλες περιπτώσεις. Το ίδιο και για τις ανακεφαλαιοπημένες τράπεζες που αδημονούν για την τελική λύση. Είναι αλήθεια ότι ο ελληνικός Τύπος, ανάλογος σε ελευθερία πια με αυτόν της Αλβανίας, μαστίζεται από απατεώνες και "αχυρανθρώπους" που εμφανίστηκαν στο παρελθόν ως σωτήρες στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και τελικά επέφεραν το γρήγορο τέλος τους με εκατοντάδες ανέργους και οικογένειες σε απόγνωση. Στην περίπτωση του κ.Ξενοκώστα, υποστηριζόμενος από τους κ.κ. Παυλόπουλο, Τσίπρα, Φλαμπουράρη και Παππά που έσπευσαν και σηματοδότησαν με την επίσκεψή τους στο Νεώριο την επιχειρηματική σφραγίδα της Αριστεράς, ευτυχώς όλα εμφανίζονται ανθηρά και υγιή με κεφάλαια, άγνωστης σε εμάς προέλευσης, που μπορούν να κατευθυνθούν ακόμα και για την απόκτηση μέσων ενημέρωσης.
Μέσα στην καταχνιά της επενδυτικής ανομβρίας για 4 χρόνια με την πρώτη Κυβέρνηση Αριστερά, ένα φως λάμπει και είμαστε ευτυχείς. Ακόμα και ο πολιτικός σκοπός της εσπευσμένης αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος της "Ν" με εκβιαστικό τρόπο από πλευράς κ.Φλαμπουράρη, σκοπεύει προφανώς στη τελική λύση πριν την έλευση της μισητής Δεξιάς και πριν την αποχώρηση των Γερμανών, σε αναλογία με την αποχώρηση και τη καμένη γη των Ναζιστών τη 12η Οκτωβρίου 1944 από την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Ας ελπίσουμε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη να κάνει γρήγορα τη δουλειά της και να γιορτάσουμε γρήγορα την επιχειρηματική αναγέννηση της Ελλάδας, με άφθονα κεφάλαια επενδύσεων... Το ρεπορτάζ συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον..."
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βουλή: Υψηλοί τόνοι στην πρώτη συζήτηση για το νέο δικαστικό χάρτη

Επίθεση Γιώργου Φλωρίδη σε ΠΑΣΟΚ - Κριτική από την αντιπολίτευση Με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο …