2η ευκαιρία για την επιχορήγηση επιχειρήσεων που...έκλεισαν!

Δεύτερη ευκαιρία σε 5.000 ανέργους πρώην αυταπασχολούμενους, που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, δίνει πρόγραμμα που φέρνει προς εφαρμογή, το υπουργείο Εργασίας. Το πρόγραμμα (Δεύτερη Επιχειρηματική Ευκαιρία) προβλέπει επιχορήγηση από 12.000 μέχρι 36.000 ευρώ, προκειμένου οι ελεύθεροι επαγγελματίες να επαναλειτουργήσουν την επιχείρησή τους.

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «KONTRA», διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα μήνες.

Μετά τη λήξη του δωδεκαμήνου οι δικαιούχοι δεσμεύονται να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους για άλλους τρεις μήνες. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα επέκτασης του διαστήματος επιχορήγησης για δώδεκα επιπλέον μήνες.

Η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε επίσης ότι «η κυβέρνηση κάνει πράξη τη δέσμευσή της, η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ανακοινωθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου και θα συνοδευτεί με ταυτόχρονη κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού των νέων έως 25 ετών. Ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός θα ισχύει για όλους χωρίς ηλικιακές διακρίσεις».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Ξεκίνησε η υποβολή από χθες - Όλες οι αλλαγές

Δείτε όλες τις αλλαγές που αφορούν τις φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2023 Ξεκίνησε …